Editia de Dimineata

Inteligența artificială, în slujba băuturii. Robotul care-ți aduce berea la nas (VIDEO)

Există acum un robot care funcționează ca un răcitor autonom, conceput pentru a vă urmări în jurul piscinei sau în curtea din spate, cu o duzină de cutii de bere. Compania olandeză de fabricare a berii Heineken a dezvăluit recent „Beer Outdoor Transporter”, un concept care folosește senzori de mișcare pentru a-și urmări proprietarul. Compania a lansat o tombolă online pentru persoanele care doresc să dețină un astfel de robot, dar deja stocul a fost epuizat.

Nimănui nu-i place să se plimbe cu un răcitor de bere lângă el. Robotul este construit pentru a împiedica formarea gheții și acceptă orice tip de băutură. În partea din față este un ecran tactil și camere și senzori, pentru a-l ajuta să evite obstacolele. În spate, are un rucsac rece, marcat cu sigla Heineken.

 

Robotul pare a fi capabil să meargă prin iarbă, peste trotuare și pe beton cu ușurință. Nu are picioare, deci nu poate urca scări. Asta înseamnă că, în funcție de locul în care mergi, este posibil să fie nevoie să-l ridici. Este cam greu – 70 de kilograme înainte de a adăuga băuturile. Poate parcurge 24 de kilometri înainte de a fi reîncărcat. Robotul are două moduri: unul permite aparatului să te urmărească, iar celălalt permite operatorilor să controleze unde merge, printr-o aplicație.

Foto, video: Heineken

Exit mobile version