Site icon Editia de Dimineata

Roland Garros. Standing ovations pentru Iga Swiatek

Este noua campioană de la Rolan Garros, deși are doar 21 de ani.

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) a învins-o, scor 6-1, 6-3 pe Cori Gauff (18 ani, 23 WTA), în finala feminină de la Roland Garros 2022.

Datorită succesului de la Paris, sportiva poloneză a ajuns la 35 de victorii consecutive în circuitul WTA, performanță pe care nu a mai reușit-o nicio jucătoare în acest secol.  Americanca Venus Williams a mai bifat o serie identică în anul 2000, când s-a oprit la 35 de victorii, astfel că acum Iga Swiatek e la un joc de supremație.

O mare surpriză, nu și ultima.

Discurs

Iga Swiatek a fost aplaudată pentru că a mulțumit familiei sale, echipei sale și a lăudat-o pe Coco Gauff după ce a câștigat Roland Garros 2022. Dar punctul culminant din timpul discursului său a venit atunci când a transmis un mesaj de susținere pentru Ucraina.

Swiatek, care era în lacrimi în timpul imnului național polonez, și-a început discursul în mod emoționant, spunând: „Tocmai i-am spus lui Coco să nu plângă, iar eu ce fac acum?

„Coco, când eram de vârsta ta, era primul meu an în turneu și habar nu aveam ce fac”.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani a mulțumit, de asemenea, echipei sale, în timp ce și-a prelungit seria de invincibilitate la 35 de meciuri, dar a recunoscut că ultimul său titlu de la Roland Garros este foarte special, deoarece a trebuit să „muncească din greu” pentru el.

Înainte de a încheia, ea a transmis un mesaj către Ucraina.

„Am vrut ca la final să spun ceva Ucrainei. Să rămână puternică, pentru că războiul continuă.”, a spus ea.

Curtea Philippe-Chartier a început să aplaude, iar aplauzele au durat o vreme până când poloneza a continuat: „De la primul meu discurs de la Doha, practic, am sperat că atunci când îl voi ține pe următorul, situația se va îmbunătăți. Nu a fost așa. Dar voi continua să am speranță și să susțin Ucraina”.

 

Foto: Iga Swiatek Twitter

 

Exit mobile version