Site icon Editia de Dimineata

Rolls-Royce se mândrește cu vânzări record în 2022

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars a anunțat că, în 2022, un an dificil pentru mulți, a atins vânzări record în istoria sa de 118 ani.

Concret, compania a vândut 6.021 de automobile anul trecut, iar prețul mediu al unei astfel de mașini de lux a fost de circa 534.000 dolari.

Astfel, vânzările producătorului britanic deţinut de grupul german BMW au crescut cu 8% comparativ cu 5.586 de automobile în 2021, când a fost înregistrat precedentul record de vânzări al Rolls-Royce.

Conform MSN, vânzările de automobile de lux Rolls-Royce au fost susţinute de cele două Americi, în frunte cu SUA care a rămas cea mai importantă piaţă, responsabilă pentru aproximativ 35% din vânzări.

În China însă, a doua mare piaţă pentru Rolls-Royce, restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus au condus la o scădere a apetitutului pentru aceste autoturisme.

„Carnetul nostru de comenzi se întinde până în 2023 pentru toate modelele”, a spus Torsten Müller-Ötvös, directorul general Rolls-Royce.

Acesta a subliniat că creșterile sunt înregistrate în pofida faptului că Rolls-Royce a oprit vânzările în Rusia, ca urmare a războiului pe care această țară l-a pornit în Ucraina.

Exit mobile version