Site icon Editia de Dimineata

Româncă, în cea mai mare rețea mondială de inovatori sociali: „Lumea se schimbă pentru că niște oameni nu vor să stea deoparte”

Un alt român se alătură în cea mai mare rețea globală de antreprenori sociali.

Organizația Ashoka își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.

Anul trecut au fost anunțați trei români care s-au alăturat rețelei, iar acum un nou invator intră în echipă, Elena Calistru, președinte și co-fondator Funky Citizens.

Elena Calistru construiește instrumente de advocacy bazate pe cercetare și date concrete pentru a încuraja cetățenii să se implice în inițiative publice de responsabilizare a guvernării. Ea cere transparență instituțiilor statului, urmărește cum sunt distribuiți banii publici și transmite, pe înțelesul tuturor, mai departe aceste informații cetățenilor. Mai mult de atât, Funky Citizens este locul în care se întâlnesc tinerii și copiii, parte din misiunea organizației fiind creșterea unei noi generații de cetățeni implicați, arată stiri.ong.

Board-ul internațional al Ashoka a selectat-o pe Elena pentru a se alătura rețelei noastre internaționale de antreprenori sociali datorită unor elemente mai puțin cunoscute publicului român din activitatea ei. Astfel, noi am văzut în Elena un inovator social la firul ierbii, care a dezvoltat o metoda unică de educație civică, adresată în special copiilor si adolescenților, prin unelte neobișnuite, de la jocuri de societate în domeniul anticorupției, până la constituții pentru copii. Energia cu care ea și echipa ei au bătut țara în lung și în lat pentru a transforma românii în cetățeni activi este absolut admirabilă.„, a declarat Corina Murafa, Country Director, Ashoka România, despre româncă.

Elena Calistru despre noul job: „Pentru mulți oameni deja implicarea civică și a fi civically-fit înseamnă ceva dezirabil și pentru noi aici este miza, ca oamenii să înțeleagă faptul că a fi cetățean, înseamnă să îți exerciți drepturile cât se poate de des posibil și pe cât de mult poți. Să fiu Ashoka Fellow înseamnă că sunt parte dintr-o comunitate, că nu sunt singură și că lumea se schimbă pentru că niște oameni nu vor să stea deoparte și nu renunță așa de ușor la lucrurile pe care vor ei să le facă.”

sursa foto: youtube.com

Exit mobile version