Site icon Editia de Dimineata

16 români, în următoarea etapă pentru astronauți ai Agenției Spațiale Europene

16 candidați din România, nouă femei și șapte bărbați, au trecut în următoarea etapă din procesul de selecție a viitorilor astronauți ai Agenției Spațiale Europene (ESA). Candidații au fost selectați dintre 254 de înscrieri – 55 de femei și 199 de bărbați – pe care România le-a trimis către ESA.

Flaviu Răducanu, vicepreședinte al ESA Board of Human Spaceflight and Robotic Space Exploration, a apreciat drept „încurajator” faptul că 16 români au fost admiși în următoarea fază de selecție:

„Avem șanse. Ne situăm în media celor care au trecut mai departe. Observăm că între 5-10% din totalul candidaților au trecut în faza următoare, în cazul nostru procentul este de peste 5%”.


Citește și:
Agenția Spațială Europeană a selectat, în primă fază, peste 1.300 de astronauți


Procesul de selecție pentru viitorii astronauți ESA a început în vara anului trecut, când peste 22.000 de candidați au aplicat pentru a deveni astronaut european. După 8 luni, din cele 22.523 de înscrieri valide primite din Europa, doar 1361 de persoane (inclusiv cei 16 români) au fost invitate în „faza 2-1” a procesului de selecție.

Exit mobile version