Site icon Editia de Dimineata

„România – 100 de artişti, 100 de ani de creaţie”. Expoziție deschisă la Castelul Cantacuzino Buşteni

Expoziţia „România – 100 de artişti, 100 de ani de creaţie”, colecţia av. George Şerban, poate fi vizitată începând din acest weekend la Castelul Cantacuzino Buşteni. Expoziţia va fi deschisă publicului până la 9 august 2023.

Vizitatorii vor putea admira numeroase lucrări de pictură, gravură şi sculptură realizate de 100 de artişti români de renume de-a lungul unui secol, în perioada 1900-2000.

„A fost pentru mine, în calitate de colecţionar, o mare bucurie şi o oportunitate de a pune pe simeze şi de a prezenta publicului peste 100 de lucrări de desen, acuarelă, litografie, gravură, tehnică mixtă, realizate de artişti români de-a lungul secolului al XX-lea. Expoziţia şi prezentul catalog au fost structurate în două perioade principale: 1900-1950, 1950-2000. Un capitol special este dedicat artiştilor care formează Şcoala Kazar. Am în colecţia mea câteva sute de lucrări realizate de artiştii acestei şcoli, am avut nenumărate întâlniri şi discuţii cu mulţi dintre ei şi am fost convins că, pornind de la numitorul lor comun, profesorul Vasile Kazar, şi de la respectul pe care foştii săi studenţi i-l poartă, putem vorbi de o adevărată şcoală de grafică românească, Şcoala Kazar”, a declarat avocatul George Şerban, proprietarul colecţiei de artă, citat într-un comunicat remis de Castelul Cantacuzino Buşteni.

Proiectul expoziţional „România – 100 de artişti, 100 de ani de creaţie” prezintă numeroase lucrări realizate prin diferite tehnici de către artişti români de renume, ca de exemplu Constantin Brâncuşi, Nicolae Tonitza, Theodor Aman etc. O secţiune a expoziţiei este dedicată reprezentanţilor graficii româneşti din Şcoala Kazar.

Exit mobile version