Site icon Editia de Dimineata

România este a treia țară care folosește ozonoterapia în tratamentul pacienților cu COVID-19

O imunitate bună,  un organism puternic și un stil de viață sănătos, fără excese, ne ajută să ne protejăm în lupta cu virusurile și bacteriile, mai ales în această perioadă în care pandemia COVID-19 dă peste cap viața întregii planete.

Ozonoterapia și apiterapia sunt două metode care și-au dovedit deja eficiența în prevenirea bolilor, dar și în lupta cu temutul coronavirus.

Stimulează sistemul imunitar

Terapia cu ozon stimulează sistemul imunitar și, după câteva ședințe, acesta  este capabil să controleze infecția fără efecte secundare pentru pacient.

România este a treia țară care folosește, în același timp cu Spania, ozonoterapia în tratamentul pacienților cu COVID-19.

“După China și Italia, acum, România și Spania fac această terapie cu ozon.  În România, după informațiile mele,  sunt șase  spitale care au început să facă ozonoterapie, iar procedura a început și în Republica Moldova. Este un tratament extraordinar de ușor, indicele de accidente și incidente posibile este foarte mic”, a spus medicul Ștefan Tiron, specializat în ortopedie, traumatologie, posturologie și ozonoterapie, președintele Federației Internaționale de Ozonoterapie, în emisiunea „Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, de la Radio România Actualităţi.

Medicul, care are și o clinică de ozonoterapie, a anunțat că în țară, colegii săi din Federație,  s-au oferit să meargă în spitale și să ofere, gratuit, echipamentele care se folosesc în tratamentul cu ozonoterapie.

„Până acum, noi am dat cinci-șase aparate de la clinica mea. Dar Societatea Română de Terapie Intensivă a achiziţionat patru aparate, care se vor duce în țară”, a anunțat medicul Tiron.

În ce constă procedura de ozonoterapie

Tratamentul cu ozon se folosește atât în  prevenție, cât și în tratarea  bolilor.

“Este un tratament în care se introduce 95% oxigen și un procent mic, de  5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Procedura este una simplă. Se recoltează o cantitate mică de sânge, 100 – 150 de ml, se introduce procentul de oxigen și ozon și sângele astfel tratat ajunge înapoi în organism. Sfătuiesc pacienții să meargă la ozonoterapie să li se facă procedeul până fac maladia. Astfel, își cresc imunitatea și își ajută organismul“, explică președintele Federației Internaționale de Ozonoterapie.

Ozonoterapia în tratamentul diverselor afecțiuni

Terapia cu ozon ajută atât în tratarea unor afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi acneea sau diverse infecții uşoare, în boli cronice – diabet, hepatite – dar acționează eficient și împotriva durerii și reduce inflamația.

”Se folosește și în alte afecțiuni și maladii: nevralgia de trigemen, cu dureri îngrozitoare la nivelul feței. Ozonoterapia este singurul tratament din lume care merge excepțional. De asemenea, la maculopatie – o formă de orbire care apare la mijlocul retinei și se extinde – ozonoterapia este singurul tratament care oprește maladia. Se mai folosește în sinuzite și  astm bronsic. De asemenea, am cazuri de picioare care trebuie amputate din cauza unor boli oribile, cum ar fi diabetul.  Cu ozonoterapie am reușit să salvăm sute de astfel de picioare”, a mai spus Ștefan Tiron.

Medicul este convins că tratamentul cu ozonoterapie  se va face în multe spitale din Romania, dar susține că trebuie depășite barierele de mentalitate de  la nivelul unor manageri de spitale.

Apiterapia, miracolul naturii

Un sistem imunitar bun și un organism puternic ne fac mai putin vulnerabili în fața infecțiilor virale sau bacteriene.

Din acest punct de vedere, produsele apicole, alături de o nutriție corectă și un stil de viață sănătos, sunt adevărate scuturi de protecție în fața bolilor.

”Cel mai important este să previi boala. Produsele apicole ajută la întărirea imunității. Sistemul imunitar, ca să funcționeze bine, depinde de toate celelalte sisteme. Dacă omului îi lipsește nutriția corectă, dacă este agresat de multe alte virusuri, bacterii, co-infectii, dacă nu are hidratare bună, nu doarme bine, nu are  imunitate”, a explicat medicul de familie Ștefan Stângaciu, președintele Societății Române și Germane de Apiterapie.

Propolisul, unul dintre cele mai puternice medicamente naturiste

Amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este o adevărată barieră de protecţie pentru organism.

Folosit acum, în perioada pandemiei cu COVID-19, poate susține cu succes sistemul imunitar, explică Stângaciu.

”Dintre toate produsele apicole – vreo 15 – propolisul este, de departe, cel mai bun. Categoric nu poate să blocheze intrarea virusului în aparatul respirator dar susține, pe foarte multe mecanisme diferite, sistemul imunitar.  La propolis, efectul este antiinflamator și antioxidant. Când virusul reușește să ajungă în plămân și să intre în celulă, este vorba de imunitatea locală. Organismul poate lupta, dacă are antioxidanți și  foarte mulți se găsesc în produsele apicole: lăptișor de matcă, propolis, miere, polen. Dacă adăugăm și vitamina C, care este un excelent antioxidant, se creează un cocteil care ajută organismul să lupte”.

Potrivit medicului Ștefan Stângaciu, pe lângă măsurile de igienă și de protecție recomandate de medici, inhalațiile cu propolis pot crea o barieră la nivel nazal, care nu lasă virusul să pătrundă în corp.

Mierea, sursă de energie

De asemenea, mierea este o sursă de energie esențială pentru organism.

”Sistemul imunitar  are nevoie de energie, de căldură. Produsele apicole, mierea de albine, sunt o sursă de energie foarte bună. Mierea are în compoziție  carbohidrați –  glucoză, fructoză, libere –  deci este un carbohidrat predigerat de albine și intră direct în sânge. Căldură pot obține și de la  veninul de albine. Există creme cu venin de albine care se pot folosi  toracic, pe spate, pe zonele unde este circulația sanguină slăbită”.

Medicul Ștefan Stângaciu crede că în spitale ar trebui create echipe interdisciplinare, care să includă și medici de fitoterapie, dar și nutriţioniști, pentru tratarea pacienților în funcție de problemele țintite ale fiecăruia.

Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 18/19 mai 2020

Partea I

https://www.facebook.com/romaniaactualitati/videos

Partea a II-a

www.facebook.com/romaniaactualitati/video

Exit mobile version