Site icon Editia de Dimineata

România, în top la concursurile internaţionale de soroban şi aritmetică mentală

Copiii antrenaţi la Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku au ocupat, din nou, poziţii de top în concursurile internaţionale de soroban şi aritmetică mentală.

La Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală din Hurghada, Egipt, au participat 250 copii cu vârste între 5 și 16 ani, din 20 de ţări.

Antonia Popescu Burchi, de la Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku, a obţinut din nou titlul de Campion la categoria 10 ani. Alți 6 participanţi de la Centrul Educaţional Japonez au urcat pe podiumul competiţiei. Maria Ciulei Gherghe şi Natalia Maria Bulboaca au ocupat Locul I, Christian Neculae şi Andrei Dascălu – Locul al II-lea, iar pe locul al III-lea s-au situat Tudor Rudeanu şi Nicolas David Neculae.

Participanţii au primit fişe cu 400 de calcule matematice, din care au trebuit să rezolve cât mai multe în 10 minute (adunări, scăderi, înmulţiri şi împărţiri cu numere de ordinul zecilor şi sutelor).

În România, calculul mental se studiază de peste şase ani la Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku, prima şcoală de soroban şi aritmetică mentală japoneză din ţara noastră.

Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku este unic reprezentant în România al Şcolii Japoneze Houmei Jyuku, şcoală cu o tradiţie de peste 70 de ani în studiul aritmeticii mentale.

Deşi este o metodă veche de peste 100 de ani, se predă şi astăzi în şcolile japoneze, pentru efectele pe care le are asupra menţinerii şi dezvoltării performanţelor creierului, notează paginademedia.ro.

sursa foto: nominjyuku.ro

Exit mobile version