Site icon Editia de Dimineata

România, locul doi la concursul „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”

În cadrul concursului „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism, o rută a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova a obținut locul al doilea.

Ruta transnațională a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova este un proiect dezvoltat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova.

Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăța, de a trăi și de a lua parte la o experiență semnificativă, antrenantă și memorabilă, care poate fi personalizată în funcție de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internațional”, a transmis Ministerul Culturii, potrivit descopera.ro.

Țara noastă cucerește încă două premii.

„Mic dejun la Margina”, lansat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş în colaborare cu Centrul Turistic Margina, care a câștigat locul al III-lea la categoria „Walking Tourism and Slow Travel” și despre Ruta Regională „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”, dezvoltată de Consiliul Județean Maramureș și recunoscută de MEAT, care a obținut premiul special al juriului pentru reacția în fața impactului pandemiei COVID-19.

sursa foto: regional.md

 

Exit mobile version