Site icon Editia de Dimineata

România participă la Campionatul Mondial de Canotaj U23. Două medalii de aur, obținute de tinerii români în 2018

aur romania canotaj

aur romania canotaj

România va fi prezentă la Campionatul Mondial de Canotaj U23, în perioada 24-28 iulie, cu 8 echipaje şi 34 de sportivi. Campionatul este organizat în America. La acest campionat mondial participă 700 de sportivi din 46 de ţări, informează ProSport.

Nivelul participanților la Campionatul Mondial de Canotaj de Tineret, ridicat

Antrenorul federal Dorin Alupei crede că nivelul sportivilor care vor participa la competiția de canotaj din America este ridicat. „Campionatul Mondial de Tineret din 2019 se anunţă a fi unul foarte puternic. Putem lua în considerare doi factori importanţi. Campionatul se desfăşoară în SUA, iar cheltuielile sunt destul de ridicate, astfel că fiecare naţiune îşi trimite cele mai competitive echipaje. Apoi, cei mai mulţi tineri sunt implicaţi sau au fost implicaţi în procesul de selecţie pentru calificările JO 2020, iar acest lucru face ca nivelul lor să fie peste cel din anii precedenţi”, a declarat antrenorul, potrivit Agerpres.

Aur la ediția din 2018

La ediția trecută a Campionatului Mondial de tineret Under 23, găzduită de Polonia în 2018, canotoarele și canotorii din România au cucerit cinci medalii, două de aur, două de argint și una de bronz, clasându-se pe locul 4 în clasamentul final pe medalii, potrivit Federației Române de Canotaj.

Cover foto: Românce, campioane europene la canotaj| Sursă foto: Click

Exit mobile version