Site icon Editia de Dimineata

România pe un surprinzător loc 4 mondial în TOP-ul Gastronomic Global alcătuit de celebra publicație TasteAtlas

Sursa dumbravitatv.ro

România a fost inclusă în Top 50 Best World Cuisines, un clasament realizat recent de TasteAtlas, bucătăria românească fiind pe locul 4.

TasteAtlas este o enciclopedie de arome, un atlas global al mâncărurilor tradiționale, ingredientelor locale și al restaurantelor autentice. Platforma a catalogat peste 10000 de feluri de mâncare și băuturi din întreaga lume.

Așa cum spuneam și în titlu, bucătăria românească este aproape de podium. Ocupă în luna iunie poziția cu numărul 4 în clasamentul celor mai bune bucătării din lume, care numără 50 de țări. Primul loc este ocupat de Italia, cel secund de Grecia, iar bucătăria spaniolă este pe 3.

Urmează bucătăria românească pe locul 4, apreciată iată suficient de mult încât să ajungă în acest top global, peste nume mari din lume. Aflăm că această clasificare este făcută în funcție de un rating. Scorul obținut de 4.57 vine de la notele acordate de către utilizatori celor mai bune 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare din țara cu pricina, aici fiind România.

Avem și o hartă cu cele mai apreciate preparate culinare din România mai sus.

Cnform clasamentului, primele zece bucătării din lume sunt:

Exit mobile version