Site icon Editia de Dimineata

România trimite în Grecia un alt modul specializat pentru stingerea incendiilor de pădure

România trimite în Grecia un alt modul specializat pentru stingerea incendiilor de pădure – a anunţat astăzi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat pentru a aproba trimiterea acestui echipament. 56 de pompieri, cu zece autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un autocar au început deplasarea de la sediul din Ciolpani, judeţul Ilfov, către Alexandroupolis – Feres, durata misiunii fiind pe o perioadă de 4 până la 10 zile.

Decizia a fost luată la solicitarea Greciei, transmisă ieri prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Între timp, incendiile fac ravagii de trei zile în regiunea Alexandroupolis şi au apărut noi focare în insula Eubeea şi la vest de Atena.

Alte două incendii sunt în regiunile Rodopi şi Kavala.

Ministerul de Externe a emis o avertizare de risc maxim de incendii în regiunile Attica, Grecia Continentală, Peninsula Peloponez, Muntele Athos, Kavala, insulele Samothrakis, Thassos, Kefalonia, Zakynthos şi Lefkada.

La rândul său, UE trimite două avioane rescEU de stingere a incendiilor, găzduite de Cipru, și o echipă de pompieri români prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

În plus, o echipă de pompieri la sol trimisă în prealabil de Franța este deja prezentă în Grecia în cadrul planului UE de pregătire pentru sezonul de incendii forestiere.

CITIȚI ȘI:

Atenționare de călătorie pentru Grecia, emisă de MAE. Risc ridicat de incendii, în zone turistice

Exit mobile version