Site icon Editia de Dimineata

România turistică: Top destinații pe care să le vizitezi în luna octombrie

O nouă lună este o altă ocazie de a pune la cale un plan de călătorii. Mai jos ți-am pregătit câteva sugestii pentru a descoperi peisaje unice și diverse pe care le puteți admira luna aceasta.

Munții Măcin

Sursa claudiasofron.wordpress.com

Sunt cei mai vechi munți din România și datorită trecerii timpului diversitatea peisajelor și a florei creează un cadru de poveste. Cel mai înalt vârf, Tutuiatu, este de 467 de metri înălțime, ceea ce face ca această zonă montană să fie accesibilă unei game largi de excursioniști.

În Parcul Național Munții Măcin există zece trasee marcate, fiecare dezvăluind peisaje diferite: peisaje stâncoase, creasta ondulată și formațiunile arhaice din amestecul Pricopan Heights cu pădurile de stepă forestieră în care se dezvoltă bujorul din Dobrogea, pădurile de fag și canioane săpate de curenții de apă. Partea vestică a zonei și Înălțimile Pricopan sunt folosite ca puncte de observație pentru păsările rare.

Administrația parcului a amenajat o pistă de echitație pentru a descoperi parcul, precum și un treseu pentru bicilete.

Băile Tușnad

Sursa blog.hotelguru.ro

Zona se află între munții Hargita și Bodoc și este înconjurată de păuri de foioase și brad. Uneori numită „micul Elveția”, stațiunea nu este doar o destinație pentru cei care doresc să încerce efectele curative ale apelor sale, ci și pentru cei care sunt dornici să admire frumusețea peisajelor.

Cu atât de multe vârfuri montane în zonă, Băile Tușnad reprezintă un punct bun de plecare pentru diferite trasee de drumeții. Unul dintre cele mai cunoscute trasee merge până la Turnul Apor, construit în 1883 ca punct de observare. Dacă nu este de ajuns Lacul Ciucaș situat în mijlocul stațiunii, o altă potecă duce spre lacul Sf. Ana din apropiere, singurul lac vulcanic din țară. Se află în partea stângă a râului Olt, acoperind fundul unui vulcan dispărut numit Ciomatu Mare.

Pentru cei care ar prefera bicicleta, pot parcurge traseul de 10 kilometri care leagă Tusnadul Nou de Bixad . Traseele forestiere, pajiștile și un pod suspendat deasupra Oltului fac parte din distracția care vă așteaptă.

Moieciu

Sursa vacante.net

Situat între Bucegi și Piatra Craiului, comuna se află într-o zonă construită pentru a se întreba prin văile Popii sau Băngăleasa.”Castelul lui Dracula” este de asemenea aproape, așa cum este și Zărnești, unde vizitatorii vor găsi un sanctuar de urși și Parcul de lupte pentru adulți. Destul de aproape de București pentru a fi o destinație de weekend, zona oferă atât viziuni pitorești tomnatice superbe, cât și activități distractive.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița

Sursa www.turistcenter.ro

Cheile se întind pe o lungime de aproximativ 22 km, unde râul Nera și afluenții săi au săpat în canioane, peșteri și cascade. Lacul Ochiul Beului, cu apele sale limpezi, și cascadele Beușniței sunt unele dintre reperele zonei. Parcul mai larg este casa cascadei Bigăr, una dintre cele mai frumoase din țară și unde accesul a fost făcut mai ușor datorită unor lucrări recente, potrivit romania-insider.com.

Exit mobile version