Site icon Editia de Dimineata

România va avea trenuri noi în circulaţie, din luna decembrie

România va avea, din decembrie, primele trenuri noi din ultimii 20 de ani, a promis Ministerul Transporturilor, care a dat asigurări că nu sunt întârzieri la livrarea celor 37 de garnituri contractate, aflate deja în producție în Polonia.

Livrările vor începe în vară, însă punerea efectivă în circulație se va face la iarnă, după finalizarea probelor tehnice. Primele garnituri noi vor circula pe ruta București-Constanța, iar după aceea vor urma magistralele spre Brașov, Timișoara și Iași-Suceava – a declarat președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roşeanu.

”Primul tren intră în circulație în decembrie anul acesta. Sperăm că toate testele vor fi în regulă și ne putem ține și din acest punct de vedere de calendar. După ce va circula acest tren pe București-Constanța, în interiorul anului 2024 vor fi livrate restul de 36 de trenuri, care vor completa serviciul de pe București-Constanța și, ulterior, cu ajutorul celelalte trenuri, vom deservi toate marile orașe ale României”, a declarat pentru RRA Ștefan Roșeanu.

Vechimea medie a trenurilor CFR este în acest moment de 44 de ani. Acestea se defectează frecvent, climatizarea funcționează cu sincope, iar pe liniile intens circulate suplimentările se fac doar cu trenuri transferate de pe alte rute.

Exit mobile version