Site icon Editia de Dimineata

Românii, mai fericiți anul acesta de sărbători decât anul trecut

Primele sărbători fără restricții se apropie, însă provocările capătă o nouă formă anul acesta din cauza contextului economico-social în care se află țara noastră. Așadar, Reveal Marketing Research a desfășurat studiul anual din perioada sărbătorilor, în care își propune să analizeze modul în care românii își petrec sărbătorile și să observe evoluția comportamentelor de la an la an. 

Românii, mai fericiți anul acesta de sărbători decât anul trecut

Românii sunt mai fericiți în acest an în perioada sărbătorilor de iarnă comparativ cu anul trecut. Întrebați cum se simt în legătură cu sărbătorile de anul acesta, 65% dintre români au menționat sentimente pozitive, comparativ cu doar 53% în 2021. Cele mai populare sentimente pozitive sunt cele de bine (18%), entuziasm (17%) sau fericire/ bucurie (15%).

La polul opus, 34% dintre români au, și în acest an, gânduri negative despre perioada sărbătorilor. Deși procentul este în scădere comparativ cu anul trecut (40%), sentimentele de stres/ neliniște (8%), indiferență (7%) sau dezamăgire (6%) sunt încă prezente în viața anumitor români.

Fiind primul Crăciun fără restricții în ceea ce privește pandemia de Covid-19, sentimentul pentru care s-a observat cea mai mare creștere de anul trecut este entuziasmul. Dacă în 2021 doar 7% dintre români se declarau entuziasmați pentru sărbătorile de iarnă, anul acesta 17% dintre respondenți resimt acest sentiment.

Exit mobile version