Site icon Editia de Dimineata

Rooney Mara o va interpreta pe Audrey Hepburn într-un film despre celebra actriță

Actrița Rooney Mara va da viață poveștii de viață a legendarei Audrey Hepburn, într-un film pe care-l va și produce, alături de Apple. Regizor – Luca Guadagnino, nominalizat la Oscaruri în 2018 pentru filmul „Call me by your name”, scrie Cultura la Dubă.

Audrey Hepburn s-a născut în Bruxelles, tatăl său având origini austrice și britanice, iar mama – o baroneasă belgiană. După moartea tatălui, a plecat cu mama la Londra, apoi s-au mutat în Olanda, unde le-a prins și Al Doilea Război Mondial. În timpul războiului, Audrey a suferit de depresie și malnutriție.

A urmat studii de balet și o carieră în modă, pentru ca, în 1948, să joace în primul film. A fost nominalizată de mai multe ori la Premiile Oscar, câștigând o singură dată, pentru rolul principal din „Vacanță la Roma”. A câștigat 4 Premii BAFTA, un Glob de Aur și un premiu Grammy. Rolurile sale memorabile sunt cele din „Mic dejun la Tiffany’s”, „Vacanță la Roma”, „Șarada” și „My fair lady”.

A decedat în 1993, în Elveția.

Rooney Mara (36 de ani) este partenera de viață a lui Joaquin Phoenix și este cunoscută publicului larg pentru rolul din filmul „HerȚ, în care joacă alături de Phoenix. Actrița are două nominalizări la Premiile Oscar, pentru rolul principal din filmul „The girl with the dragon tattoo” (2011) și pentru rolul secundar din „Carol” (2015).

Foto: Everett Collection/AP (via Variety)

Exit mobile version