Site icon Editia de Dimineata

Nici criptomonedele nu mai sunt o soluție: Coinbase închide unele portofele electronice ale rușilor

Platforma de tranzacționare cu criptomonede Coinbase a declarat că a blocat peste 25.000 de adrese de portofele legate de persoane sau entități rusești despre care crede că se implică în activități ilicite. Adresele blocate reprezintă aproximativ 0,2% dintre cele 11,4 milioane de utilizatori care efectuează tranzacții lunare prin Coinbase, pe baza datelor din 2021.

Paul Grewal, directorul juridic al companiei Coinbase, a declarat că firma a interzis accesul persoanelor sancționate și că folosește analiza blockchain pentru a identifica adrese de portofele pe care să le adauge la o listă internă de blocare.

Pe măsură ce Rusia a început invadarea Ucrainei, administrația Biden a cerut firmelor de exchange de criptomonede să se asigure că indivizii și organizațiile rusești nu folosesc monede virtuale pentru a evita sancțiunile impuse de Washington.

Principalele companii de exchange, inclusiv Coinbase și Binance, au declarat că se vor conforma mandatelor guvernamentale de a restricționa persoanele sancționate, dar nu vor interzice toți utilizatorii ruși.

 

Exit mobile version