Site icon Editia de Dimineata

Rusia mobilizează tații care nu plătesc pensie alimentară pentru copii și îi trimite să lupte în Ucraina

Responsabili militari ruși care supraveghează mobilizarea vizează tații care neglijează să plătească întreținerea copiilor și îi trimit să lupte în Ucraina, scrie The Telegraph.

Margarita Simonian, șefa rețelei de televiziune RT (foto), a confirmat informații potrivit cărora oficialii care supravegheau mobilizarea au răspuns solicitărilor femeilor de a îi înrola pe foștii soți sau iubiți care nu au plătit întreținerea copiilor.

Ea a spus că s-a întâlnit recent cu primarul din Soci, care a raportat progrese în procesul de mobilizare pe care Vladimir Putin l-a anunțat luna trecută.

„El a spus că a luat mai întâi lista întreprinderilor importante din punct de vedere strategic pentru a se asigura că personalul lor nu este recrutat – și apoi a cerut executorilor judecătorești o listă cu cei care nu plătesc pensia alimentară, oameni care nu își fac datoria față copiii lor – listele au fost trimise”, a spus Simonian.

„Acum nu numai că își vor face datoria față de copiii lor, plătind alocația lor, ci își vor face și datoria față de patria lor.”

Președintele Putin a șocat Rusia luna trecută anunțând o mobilizare militară parțială pentru a consolida forțele Kremlinului din Ucraina care au suferit pierderi uluitoare pe câmpul de luptă.

Motivul de mobilizare a stârnit un scandal, bărbați prea bătrâni sau prea bolnavi fiind mobilizati și trimiși în primele linii cu pregătire minimă și echipamente substandard.

Producătorul muzical Iosif Prigojin, tată de șase copii, a cerut săptămâna trecută bărbaților să fie „responsabili” și să plătească pensie alimentară sau să răspundă apelului, în timp ce Dana Borisova, un fost model Playboy, a făcut publice amănunte despre fostul ei soț, îndemnând autoritățile să-l recruteze.

„Am un fost soț neplătitor de pensie alimentară care locuiește alături – tatăl fiicei mele”, a spus Borisova.

„Din păcate, nu a primit încă convocare militară. Cred că ar fi grozav dacă ar arăta o oarecare responsabilitate, dacă nu față de propria fiică, dar cel puțin față de țara lui.”

Exit mobile version