Site icon Editia de Dimineata

Rusia spune că în Ucraina operează aproape 7.000 de mercenari. 1.500 ar veni din România!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că Kievul a angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări de când Rusia și-a început operațiunea specială, informează agenția oficială rusă TASS.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini, din 63 de țări, de la începutul operațiunii militare speciale”, a declarat el.

Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a precizat purtătorul de cuvânt.

Până la 300 de persoane au sosit din Marea Britanie și Georgia fiecare, în timp ce 193 de persoane au venit din zonele din Siria care sunt controlate de Turcia, a precizat Konașenkov.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a respins luni drept ”informații false, intoxicare” acuzațiile Ministerului rus al Apărării, care a susținut că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina.

”E o informație falsă. Este o informație cu care Rusia intoxică zilnic opinia publică internă. E un tip de manipulare, prin prezumția datelor foarte exacte, ei încearcă să arate că au date foarte exacte. Să nu uităm că la Moscova au fost arestați și pedepsiți generali pentru că nu au avut informații exacte. E o încercare de a arăta că e o coaliție mondiale împotriva Rusiei, e făcută pentru opinia publică internă rusă”, a spus Dîncu la Digi24.

Exit mobile version