Site icon Editia de Dimineata

Rux, inflencer de zâmbete: „Eu sunt foarte introvertită în viața reală. Camera îmi dă personalitatea asta”

Are milioane de fani pe rețelele de socializare, atât din România, cât și la nivel internațional. Reușește să te facă să zâmbești chiar și în cele mai mohortâte zile și în plus influențează viețile a multor tineri confuzați de tumultul tredurilor sociale.

Dacă Rux ar fi făcut asta prin anii 2000, am fi putut să o numim comediantă, însă acum impactul pe care vloggerii îl au în rândul oamenilor ne face să ne gândim de două ori înainte să punem o astfel de etichetă. Astăzi, cei care reușesc să se diferențieze de ceilalți capătă o voce care poate schimba mentalități, poate trezi și poate anima. Complexitatea postului a crescut, dar și satisfacția este direct proporțională cu efortul depus.

Roxana Erdei (Rux) a venit să vorbească cu Ioana Ciurlea, în cadrul emisiunii Oamenii Dimineții, despre viața de inflencer. Cât de copleșitor poate fi să trăiești două vieți paralele, cât de tare judecă publicul din online, dar și care a fost motivația din spatele personajului său cu care reușește să țină tinerii activi. 

Rux și opulență

Rux a început să facă parte din marea ligă a influencerilor români în 2015, când alături de Creața au pus bazele proiectului LikeOne. S-au filmat în diverse ipostaze, au râs de cutumele societății românești, despre trendurile de moment și au ajunsă să se adreseze constant în fața a 820.000 de oameni de pe Facebook, 400.000 pe Youtube și 370.000 pe Instagram.

În prezent, Rux are un nou proiect prin care satirirează societatea românească, ironizându-i pe cei care își etalează ostentativ bogățiile pe internet. Însă puțini știu faptul că în spatele unui videoclip de câteva secunde se ascund multe ore de muncă. Pentru a se apropia cât mai tare de realitate, Rux își crează ținute adecvate, pregătește scripturi și idei de scenarii, abordând diverse teme. Clipurile sunt apoi urcate pe rețelele de socializare, Instagram, Facebook, TikTok, dar și pe canalul ei oficial de YouTube. Așa s-a născut „Hello Poor People”, personajul pe care îl prezintă cu zâmbetul pe buze publicului.

„Cumva, societatea românească m-a inspirat. Că așa fac românii, fac o mie, două, trei și hai să arătăm altora că avem. În loc să te bucuri, că banii practic pentru asta sunt, să te bucuri de ei, să-ți ofere un confort, nu, noi trebuie să arătăm altora. Noi pentru asta facem bani, ca să le facem în ciudă altora. Cumva, mă inspirau divele pe care le vedeam la televizor și pe internet și cumva mă luam și eu după ele și le parodiam. Mă rog, nu e nevoie să parodiez prea mult. Iar într-o zi am zi să fac pe engleză, că totuși sunt next level, nu mai pot să o ard pe sărăcie și acum here I am”, a povestit Rux.

Atunci când realitatea nu e tot una cu ficțiunea

Chiar dacă pe internet Rux este una dintre cele mai cunoscute comediante, reușind să strngă peste 500.000 urmăritori pe Instagram, în viața reală, departe de tumultul rețelelor sociale, aceasta este o fire introvertită. Nu se poate imagina ieșind pe stradă îmbrăcată cu hainele pe care le folosește în clipurile sale și nici vocabularul nu îi este asemănător.

„În viața mea nu aș purta astea (hainele) în viața reală, cu toate că arată ca originalul, cât de cât. Mi-e rușine. Mi-e rușine. Ori îți permiți stilul ăla de viață, ori nu ți-l permiți. Gândește-te, eu stau, nu știu, în Berceni și ies din casă îmbrăcată așa, dintr-un bloc din 1967. Evindet că arăt ca „Hello poor People” . Eu sunt foarte introvertită în viața reală, mă pui într-un colț, nici nu mă auzi, nu mă vezi. Mie camera îmi dă personalitatea asta. E plăcut, e terapie, că mi-am dorit mereu să fiu așa în viața reală, dar nu pot că na…”, a mai explicat Rux.

 

Exit mobile version