Site icon Editia de Dimineata

„RUXX”, producţia originală Max Original, disponibilă integral pe HBO Max

Toate episoadele serialului „RUXX”, produs de Max Original în România, vor fi disponibile pe HBO Max pe 15 aprilie.

„RUXX”, serialul produs de HBO Max şi filmat în România, se apropie de final. Ultimul episod al serialului scris de Vera Ion şi regizat de Iulia Rugină şi Octav Gheorghe, care îi are în distribuţie pe Raluca Aprodu, Mădălina Craiu, Şerban Pavlu, Alina Chivulescu, Ioana Bugarin, Marian Olteanu, Bogdan Dumitrache, va fi difuzat vineri, 15 aprilie.

Serialul aduce „un anume tip de prospeţime în limbaj (scenografie, costume, machiaj şi păr, imagine, montaj), un tip de emoţie familiară cu care e uşor să te identifici, nişte actori foarte buni şi extrem de carismatici şi un dulce-amar care vine la pachet cu fiecare pas în care descoperi ceva nou despre tine.”, spune regizoarea Iulia Rugină.

Pentru scenarista Vera Ion, RUXX este „ un show cu personaje cărora le place viaţa. Există un clişeu despre serialele din Europa de Est, că sunt gri, apăsătoare şi depresive, şi cred că a fost o miză cu „Ruxx” să construim un film cu personaje vii, care au motivaţii puternice şi chef de viaţă, care nu sunt resemnate „sub jugul istoriei”, care riscă, fac greşeli, uneori învaţă, uneori nu învaţă din ele, care sunt în mod sigur şi enervante, dar şi amuzante, şi înduioşătoare, şi curajoase, şi emoţionante, şi în toate felurile în acelaşi timp. Şi pe care le putem judeca, bineînţeles, dar călătoria e mai interesantă dacă nu o facem şi dacă le dăm o şansă să le cunoaştem mai bine”.

Rux, personajul principal al serialului, „descoperă despre ea lucruri pe care le descoperim şi noi în realitate, în momentele când viaţa nu vrea să mai stea “cuminte” pe un drumul prestabilit. Cu toţii vrem să avem control, uneori prea mult, asupra viitorului nostru. Dar planurile noastre “de acasă” de multe ori sunt doborâte de experienţele pe care le trăim în mod neaşteptat. Şi atunci ai două variante: ori te laşi purtat de nesiguranţa vieţii şi vezi unde te duce sau încerci să lupţi cu ea şi atunci e posibil să pierzi.”, spune actriţa Raluca Aprodu.

Cristina, sora ei, „face lucruri din rebeliune, tocmai pentru că nu e acceptată de tatăl ei aşa cum este ea. E unul dintre motivele pentru care devine ambiţioasă. Ca să îşi confirme că drumul ei e cel bun, indiferent de susţinerea tatălui. Sau de lipsa acestei susţineri.”, crede Mădălina Craiu.

Bucureştiul e parte integrantă a serialului care invită spectatorii să-i aprecieze diversitatea şi să-l redescopere. În acest scop, Questo, platforma de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale, şi HBO Max invită bucureştenii să descopere într-un mod inedit universul RUXX, printr-un tur în locurile de filmare. Combinând elemente de escape room, board game, vânătoare de comori şi tururi de explorare, jocul de tip treasure hunt în aer liber oferă fanilor serialului posibilitatea de a intra în lumea serialului şi a se bucura de o plimbare prin Bucureşti. Jocul este disponibil gratuit până pe 1 mai în aplicaţia Questo: https://onelink.to/Questo

Exit mobile version