Site icon Editia de Dimineata

S-a găsit porc în vacinul de la AstraZeneca!  Vaccinul declarat “haram” în Indonezia…

Când credeai că le-ai auzit pe toate, te oprești puțin, că trebuie să îți tragi răsuflarea. Mai citești o dată, ca să îți dai seama că ai priceput. După care nu ai cum decât să murmuri în barbă – “În fond, fiecare cu șoșocul lui…”

Mie unuia treaba asta îmi aduce aminte de filmulețul acela din anii 90, interviul cu minerul din curtea TVR – “Am găsit droguri, muniţie, armament la PENEȚEU. Maşină de scris, tipărit bani la PENELEU”.

Porc în vacinul de la AstraZeneca

Să vedem despre ce e vorba…

Cea mai înaltă autoritate musulmană din Indonezia a declarat vaccinul AstraZeneca ”haram”. “Haram” înseamnă ilegal sau interzis și desemnează o mâncare ce nu poate fi consumată conform preceptelor religioase. Explicația musulmanilor religioși este simplă – produsul ar conține”tripsină din pancreas de porc”, scrie Reuters. În termeni medicali, tripsina este o „serin protează specifică pancreatică, cu rol în hidroliza legăturilor peptidice formate între grupările carboxi ale lizinei și argininei cu alți aminoacizi”.

Compania anglo-suedeză neagă folosirea de derivate animale.

AstraZeneca s-a văzut nevoită, duminică, să sublinieze că vaccinul său contra Covid-19 nu conține niciun ingredient derivat din porc, reacția venind după ce Indonezia, cea mai populată țară musulmană din lume, a spus că produsul încalcă legea islamică.

Cea mai înaltă autoritate musulmană din Indonezia, Consiliul Ulema, a scris vineri pe site-ul său că vaccinul este ”haram” (nepermis) deoarece în procesul de fabricație se folosește ”tripsină din pancreas de porc”.

Totuși, Consiliul a aprobat vaccinul AstraZeneca, în contextul situației impuse de pandemie.

Purtătorul de cuvânt al AstraZeneca Indonezia, Rizman Abudaeri, a spus, însă, că ”în toate etapele procesului de producție, acest vaccin cu vector viral nu folosește, nici nu vine în contact cu produse derivate din porc sau din alte animale”.

Autoritățile indoneziene au aprobat vineri folosirea vaccinului AstraZeneca, după ce au analizat informațiile că ar fi provocat tromboze la unele persoane imunizate în Europa. Timp de câteva zile vaccinul fusese oprit din administrare.

Alte probleme. Ce ziceți de fetuși umani avortați?

Nu este singurul derapaj de acest gen care are în centrul atenției vaccinul de la AstraZeneca.

În vară, mai mulți membri ai Bisericii Catolice, printre care și arhiepiscopul australian de Sydney, Anthony Fischer, au cerut ca populația să poate alege între mai multe variante de vaccin, întrucât cel de la AstraZeneca ar conține celule de la fetuși umani avortați.

Exit mobile version