Site icon Editia de Dimineata

S-a mai deschis un aeroport în centrul României, cu zboruri spre Budapesta

Moment istoric după ce primul avion de pasageri a aterizat pe noul aeroport de la Remetea, în județul Harghita, pe o pistă construită de omul de afaceri maghiar Attila Balázs, șeful grupului de companii Bayer.

Aeronava Embraer 120ER, care poate transporta 30 de persoane, a sosit de la Budapesta și a aterizat pe pista de 1100 metri. Aceasta aparține companiei aeriene Aeroexpress și a aterizat inițial la Cluj, unde pasagerii au trecut prin controlul obișnuit de frontieră, după care a decolat și aterizat în Harghita, după o oră și jumătate de la decolarea din Budapesta.

Antreprenorul Attila Balázs spune că ideea construirii unui mini-aeroport i-a venit în minte pentru că la un moment dat circula sute de mii de kilometri în fiecare an între Budapesta și București, făcând naveta între proiectele sale din cele două țări, scrie Airportal.hu.

Balázs, care este și proprietarul clubului de hochei din Gheorghieni, spune că mai este de lucru la aeroport.

” Mai este de lucrat la aeroport, acum urmează construcția hangarelor și a sălii de așteptare care deservește traficul de pasageri, dar la anul unitatea va fi pregătită să gestioneze un trafic anual de 15.000 de pasageri”, a declarat acesta.

De anul viitor sunt planificate două zboruri regulate zilnic, pe ruta Remetea – Budapesta. Una pentru angajații companiei Bayer, iar cealaltă pentru orice doritor care vrea să ajungă la Budapesta.

Omul de afaceri are în minte și alte destinații, începând de anul viitor. El spune că, odată cu intrarea în spațiul Schengen, lucrurile vor fi mult mai simple la aeroportul din Remetea, pentru că zborurile vor fi directe, fără nevoie ca pasagerii să aterizeze pentru control la Cluj, Arad sau Târgu Mureș.

De anul viitor, pe aeroportul privat de la Remetea se va putea gestiona un trafic anual de pasageri de 15.000 de persoane, anunță constructorul.

Exit mobile version