Site icon Editia de Dimineata

S-a scrântit lumea, asta e sigur. Balenciaga vinde bascheți rupți fabricați în China la prețul de 1.450 de euro

Uneori te întrebi până unde merge penibilul. Și deseori observi că departe, foarte departe. Casa de modă Balenciaga nu a ratat încă o ocazie de a face să se vorbească despre ea, de data aceasta cu o pereche de bascheti uzați, chiar rupți complet, comercializați la un preț aiuritor. Acești pantofi sport, murdari și rupți, sunt într-o stare atât de proastă, încât ai impresia că le simți chiar mirosul, scrie La Depeche

Concepuți pentru a aduce un omagiu modelelor destinate atletismului la mijlocul secolului XX, bascheții au tot atâția adepți cât și critici pe rețelele de socializare, fiecare lăudând sau ironizând aspectul uzat al unor creații mai mult decât scumpe.

Pe site-ul său, casa de lux oferă următoarele detalii despre pantofii de sport pentru femei Paris High top în alb: „Bumbac și cauciuc rupt complet”, „găuri peste tot materialul”, „Sigla Balenciaga imprimată pe marginea căptușelei”, „logo Balenciaga graffiti contrastant pe talpă”, „talpă vulcanizată”.

Casa precizează că această pereche de bascheți a fost „made in China”. Disponibili pentru femei și bărbați și produși în ediție limitată, acești bascheți se vând între 395 de euro și 1.450 de euro în funcție de nivelul de uzură (cel mai distrus fiind și cel mai scump).

Cu această nouă pereche de bascheți, casa de lux și-a dorit să-i reinterpreteze pe cei folosiți pentru atletism în decursul secolului XX. Dar mai presus de toate, trebuie menționat că modelele care au devenit virale au fost purtate voluntar pentru nevoile campaniei, Balenciaga dorind să arate că sunt „destinate a fi purtate toată viața”…

Într-adevăr, aceste perechi au fost folosite doar pentru a promova adevărații bascheți Paris, cu un aspect mult mai puțin uzat.

Durabilitatea ar fi așadar în realitate în centrul acestei noi fapte creative. Pentru că dacă ne uităm la modelele prezentate pe site-ul oficial al mărcii, putem observa că tenișii sunt mult mai puțin purtati decât cei prezentați pe rețelele de socializare în natura moartă. Totuși, modelele rupte – în ediție limitată – sunt într-adevăr la 1.450 de euro.

Pe lângă aceste piese ‘full destroyed’, bascheții Paris sunt disponibili în varianta înaltă sau în varianta mule, în mai multe culori inclusiv negru, roșu si alb. Aspectul lor rupt, chiar și atunci când rămâne foarte subtil, sugerează blugi tăiați sau personalizați manual, o tendință chiar din anii 90, unul dintre cele mai populare decenii pentru Z și milenials. Deci, până la urmă, de ce nu am putea face același lucru cu pantofii noștri? Un lucru este cert, fie că ne place sau nu, aceste modele de un nou tip ar trebui – încă o dată – să se vândă ca pâinea caldă.

Exit mobile version