Site icon Editia de Dimineata

S-au furat monede celtice de milioane de euro dintr-un muzeu din Germania

Pe sistemul „așa nu”, polițiștii o să decreteze că practic hoții au fost invitați să își încerce norocul și nici nu le-a fost greu.

O comoară din aur din perioada celtică, cu valoare de mai multe milioane de euro, a fost sustrasă marţi de spărgători care au pătruns într-un muzeu din oraşul Manching, situat în landul german Bavaria, scrie Spiegel.de.

Hoţii au pătruns în Muzeul Celţilor şi Romanilor în noaptea de luni spre marţi şi au furat obiectele din aur, a declarat poliţia bavareză.

Angajaţii muzeului din Manching au descoperit dimineaţa că „vitrina a fost spartă” şi au constatat dispariţia comorii, a precizat poliţia locală.

Dispariţia comorii este un „dezastru total” pentru oraşul bavarez, a reacţionat primarul din Manching, Herbert Nerb, intervievat de Sueddeutsche Zeitung. Edilul a menţionat că hoţii au tăiat cablurile pentru a zădărnici măsurile de securitate şi pentru a putea acţiona, afirmaţie neconfirmată de poliţişti.

Cele 450 de monede de aur au fost descoperite în Manching, un oraş din apropiere de Ingolstadt, în 1999. A fost cea mai mare descoperire a unor obiecte de aur din perioada celtică realizată în secolul trecut. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006.

Zona a fost cândva locul unei mari aşezări celtice cunoscute sub numele de Oppidum von Manching. Arheologii continuă să exploreze activ regiunea considerată de biroul bavarez pentru conservare istorică unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi.

Sursa foto: Spiegel.de/DPA

Exit mobile version