Site icon Editia de Dimineata

Să ne amintim de Belmondo. Zece replici memorabile din filme

Jean-Paul Belmondo. Peste 90 de filme. 25 de filme produse. 88 de ani. Iată zece replici memorabile din filmele sale.

 

– „A bout de soufflé/Cu sufletul la gura”, de Jean-Luc Godard (1960): „Dacă nu-ți place marea, dacă nu-ți plac munții, dacă nu-ți place orașul … du-te dracului!”

– „Un singe en hiver/O maimuță iarna”de Henri Verneuil (1962): „O paella fără crustacee este ca un copan fără usturoi, un escroc fără rozetă: ceva care îi displace lui Dumnezeu!”

– „L’Homme de Rio/Omul din Rio”, de Philippe de Broca (1964): „Părăsirea țării sale, a familiei sale, a armatei sale, a prietenilor săi, traversând oceanele pentru a vedea o fetiță care se aruncă în zgomotul de oale și tigăi, asta pare pentru tine normal? ”

– „Cent mille dollars au soleil/100.000 de dolari la soare”, de Henri Verneuil (1964): „Când cele 130 de kilograme spun anumite lucruri, cele 60 de kilograme le ascultă”.

– „La sirène du Mississipi/Sirena de pe Mississipi”, de François Truffaut (1969): – Jean-Paul Belmondo: „Când mă uit la tine, este o durere” – Catherine Deneuve: „Totuși ieri ai spus că este o bucurie” – Jean-Paul Belmondo: „Este o bucurie și o suferință”.

– „Borsalino/Borsalino”, de Jacques Deray (1970): – Alain Delon: „François, de ce pleci?” – Jean-Paul Belmondo: „Pentru că suntem doi”.

– „Docteur Popaul/Doctorul Popaul”, de Claude Chabrol (1972): „M-am săturat să fiu iubit pentru mine, aș vrea să fiu iubit pentru banii mei”.

– „Flic ou voyou/Polițist sau delicvent”, de Georges Lautner (1979): „Știu că nu l-ai omorât pe celălalt prost! Dar ai avut și alții împușcați, oricum! Cei douăzeci de ani pe care îi vei lua, este mica medalie a muncii pe care ți-o vom oferi. ”

– „Le Gignolo”, de Georges Lautner (1980): „Știi care este diferența dintre un escroc și un hoț? Un hoț, din când în când, se odihnește”.

– „Itinéraire d’un enfant gate/Viața unui copil rasfățat”, de Claude Lelouch (1988): „Cel mai bun mod de a-i face pe oameni să creadă că știi că totul este să nu să pari niciodată surprins. Deoarece, adesea, dacă ai o față de om surprins, este un defect (…) Este uimitor, dar nu ar trebui să te surprindă ”.

Exit mobile version