Site icon Editia de Dimineata

Sabrerii români, victorii în Budapesta! Cine reprezintă țara noastră la Campionatele Mondiale de scrimă

Amalia-Tataran

Amalia-Tataran

Sabrerii Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Florin Zalomir şi Iulian Teodosiu şi spadasinele Ana-Maria Popescu şi Amalia Tătăran s-au calificat pe tablourile principale ale probelor individuale la Campionatele Mondiale de scrimă din Ungaria, informează Agerpres.

Toți cei patru sabrieri români, pe tabloul principal

Tiberiu Dolniceanu a ieșit din faza grupelor cu șase victorii din tot atâtea partide și s-a calificat pentru tabloul principal, care se va desfășura pe 18 iulie. Alin Badea l-a învins pe Nicolas Matias, reprezentantul Portugaliei. Florin Zalomir l-a învins pe Mario Alberto Palacios Murillo din Columbia, iar Iulian Teodosiu a câștigat meciul cu canadianul Marc Gelinas. Pe tabloul principal, Tiberiu Dolniceanu îl va înfrunta pe americanul Khalil Thompson, Iulian Teodosiu îl va înfrunta pe britanicul William Deary, Florin Zalomir îl va întâlni pe chinezul Xiaohao Deng, iar Alin Badea se va înfrunta cu Konstantin Lokhanov, reprezentantul Rusiei, conform unui comunicat remis de Federația Română de Scrimă.

Două românce, pe tabloul principal

Bianca Benea a avut trei victorii în grupă, a trecut de Maia Guchmazova din Georgia, dar a pierdut în fața Amaliei Tătăran. Astfel, românca Amalia Tătăran o va înfrunta în primul tur pe Katharine Holmes din America. Ana Maria Popescu, calificată direct pe tabloul principal de 64, o va întâlni pe Lizzie Asis, reprezentanta Venezuelei, conform reprezentanților Federației Române de Scrimă.

Sursă cover foto: Federația Română de Scrimă

Exit mobile version