Site icon Editia de Dimineata

Sala Polivalentă din Bucureşti va purta numele lui Cristian Gaţu

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, că Sala Polivalentă din Bucureşti va purta numele fostului mare handbalist Cristian Gaţu.

”Îmi doresc să redăm viaţa şi istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute şi onorate. Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competiţiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorinţa de a reuşi, să-l motiveze”, a explicat Novak iniţiativa sa.

Actuala Sală Polivalentă din Capitală se numeşte ”Ioan Kunst-Ghermănescu”, după un mare antrenor de handbal al României, decedat în 1997, relatează stiri.tvr.ro.

Ioan Kunst-Ghermănescu, preşedinte al Federaţiei Române de Handbal în două perioade, 1973-1986 şi 1990-1992, a obţinut medalia de argint ca antrenor al echipei naţionale la Campionatul Mondial din Austria (1959), la handbal în 11. În octombrie 1990 i-a fost acordat ”Ordinul Olimpic” de către Comitetul Internaţional Olimpic.

Cristian Gaţu (76 ani)
a fost campion mondial cu naţionala de handbal a României în 1970 şi 1974, câştigând şi argint olimpic la Montreal în 1976 şi cu bronz olimpic la Munchen 1972. Ulterior el a fost preşedintele Federaţiei Române de Handbal (1996-2014).

”Am pornit un proiect naţional de redenumire a sălilor de sport şi a bazelor sportive. Aproximativ 30 de structuri vor fi incluse în acest program. Pentru o parte dintre acestea s-a obţinut deja acordul marilor sportivi care urmează să le dea numele”, a precizat ministrul

Exit mobile version