Site icon Editia de Dimineata

Samsung lovește Google în moalele capului. Decizia care îi interesează pe deținătorii de telefoane din seria Galaxy

Samsung ia în considerare să înlocuiască Google cu motorul de căutare oferit de către Microsoft pentru telefoanele sale Galaxy.

Informațiile vin de la New York Times. Pare că Samsung dorește o renegociere de contract cu Google și se gândește ca opțiunea „Microsoft Bing” să fie selectată ca prestabilă în momentul în care utilizatorii își setează smartphone-ul.

Această mișcare ar însemna o pierdere de 3 miliarde de dolari pe an pentru Google.

De altfel, acțiunile companiei-mamă Google, Alphabet, au scăzut luni cu 4% luni, ștergând 55 de miliarde de dolari din valoarea de piață a entității juridice, după ce un articol din ziarul New York Times sugera că piața motoarelor de căutare de pe dispozitivele mobile se confruntă cu o concurență mai acerbă, scrie Insider.

Având în vedere că Microsoft și compania sud-coreeană colaborează de mult timp, e posibil ca Samsung să accepte deal-ul și să renunțe la Google în favoarea Bing. Această mișcare ar influența doar acea opțiune care sosește bifată în momentul în care setăm smartphone-ul. Astfel, în loc de Google, Bing ar fi selectat ca motor de căutare principal pentru terminalele Galaxy.

Licența Android pentru smartphone-urile cu servicii Google Play presupune și includerea aplicațiilor Google precum Search / Căutare și a browser-ului Chrome. Ele sosesc preinstalate pe toate smartphone-urile cu Android și servicii GMS. Cu toate acestea, Uniunea Europeană ar putea forța compania să își schimbe abordarea și clauzele de folosință a sistemului de operare, mișcarea fiind văzută în ochii autorităților drept o practică anticoncurențială.

Sunt șanse destul de mari ca Samsung să adopte acest motor de căutare. Pe smartphone-urile Samsung suita Microsoft Office este preinstalată, iar în setări e integrat Phone Link încă din fabrică (tool-ul care îți permite să îți conectezi telefonul la un PC cu Windows). Acum, rămâne de văzut dacă zvonurile se adeveresc, scrie mobilissimo.ro.

Merită menționat că Apple a folosit Bing ca motor de căutare prestabil timp de mulți ani. Abia în 2017 compania din Cupertino a semnat un contract cu Google care ar aduce marelui G. aproximativ 20 de miliarde de dolari anual.

Exit mobile version