Site icon Editia de Dimineata

Sassoli este noul președinte al Parlamentului European. Cine este socialistul care va prelua cârma instituției europene

David-Sassoli

David-Sassoli

Eurodeputatul David-Maria Sassoli a devenit noul preşedinte al Parlamentului European. Socialistul va ocupa această poziție pentru următorii doi ani şi jumătate, conform negocierilor politice. David-Maria Sassoli este membru al Partidului Democrat din Italia şi al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE, informează Independent.

Cine este Sassoli

Sassoli este fost jurnalist. A lucrat la mai multe ziare locale și la televiziunea Rai Uno. A devenit europarlamentar în anul 2009. A candidat din partea Partidului Democrat la primăria Romei în 2012, ocupând locul doi, conform evz.ro.

Cu cine a luptat Sassoli pentru fostul de președinte

Candidații care și-au exprimat intenția de a lupta pentru șefia Parlamentului European au fost Ska Kealler (Partidul Verzilor / Germania), Sira Rego (Stânga Europeană Unită/Stânga Verde Nordică / Spania), David-Maria Sassoli (Alianța Progresistă a Democraților și Socialiștilor/ Italia) și Jan Zahradil (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni / Cehia). În a doua rundă, cea decisivă, Sassoli a obținut presedinția Parlamentului European, pentru Grupul Socialiștilor, cu 345 de voturi, potrivit ziare.com.

Foto cover foto: Independent

 

Exit mobile version