Site icon Editia de Dimineata

Scăderea aportului caloric încetineşte procesul de îmbătrânire

mancare

Restricția calorică poate să încetinească ritmul de îmbătrânire cu 2-3% al adulţilor sănătoşi, măsurat cu ajutorul unui algoritm bazat pe metilarea ADN-ului, conform unui nou studiu publicat în Nature Aging. Aceste modificări pot avea drept consecință o scădere cu 10-15% a riscului de deces, efect similar cu cel al întreruperii fumatului.

Studiul clinic randomizat de fază II CALERIE (Comprehensive Assessment of Long-Term Effects of Reducing Intake of Energy) reprezintă primul studiu investigaţional care evaluează efectele pe termen lung ale restricţiei calorice la adulţii sănătoşi, fără obezitate.

Au fost incluşi 220 de adulţi, care au urmat, timp de 2 ani, fie o dietă care a presupus restricţia calorică cu 25% față de aportul anterior al fiecăruia (145 de persoane), fie au continuat să se alimenteze aşa cum o fac în mod obişnuit şi pe parcursul studiului (75 de persoane). Au fost colectate probe de la participanţi, atât la înrolare, cât şi după 12 şi 24 de luni de la includerea în studiu.

Mai multe detalii, AICI

Exit mobile version