Site icon Editia de Dimineata

Scala din Milano s-a redeschis pentru public, cu două concerte extraordinare

Pe notele unui optimism prudent, Teatrul „La Scala” din Milano s-a redeschis publicului. Această redeschidere vrea să reprezinte un aer de optimism împotriva pandemiei și vine la 75 de ani de la redeschiderea după al doilea război mondial.

„La Scala” s-a redeschis cu două concerte extraordinare destinate să rămână în istorie.

La 10 mai, corul și orchestra teatrului dirijate de Riccardo Chailly au întâmpinat din nou în sală un eveniment care dorește să sărbătorească 75 de ani de la concertul renașterii, regizat de Arturo Toscanini, pe 11 mai 1946. La 11 mai, Wiener Philharmoniker a cântat alături de Riccardo Muti, în ultimul concert al mini-turneului italian.

În aceeași zi dimineața, în foaierul teatrului, a fost dezvelită placa dedicată primarului Antonio Greppi, care a decis să înceapă reconstrucția și care a lucrat pentru a reda viață Teatrului „La Scala” după bombardamente.

Pe lângă concertele din 10 și 11 mai, la Piermarini este programat un concert al Filarmonicii dirijat de Daniel Harding, cu public, pe 17 mai (toate biletele pentru cele trei întâlniri s-au epuizat după câteva minute de la punerea în vânzare). Restul programării este numai pentru streaming, cel puțin pentru moment, așteptând o evaluare a situației pandemiei.

Cu toate acestea, nu vor fi singurele oportunități de a vedea în direct corul, orchestra și corpul de balet ale Teatrului „La Scala”. Conducerea teatrului a anunțat deja că vrea să creeze o serie de spectacole în diferite zone ale orașului Milano.

Sursa foto:  Jean-Christophe BENOIST / Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0)
Exit mobile version