Site icon Editia de Dimineata

Scăpăm de cablurile de pe stâlpi? Se pare că da!

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat o dispoziție privind eliminarea echipamentelor și a cablurilor montate pe stâlpi de pe mai multe artere din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5.

Este vorba despre cabluri, fire și echipamente pentru comunicații electronice cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureștiului.

„Printre străzile și bulevardele pe care se va acționa amintesc bd. Alexandru Ioan Cuza, str. Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei, str. Frumoasă (din sectorul 1), bd. Ghica Tei, str. Ion Luca Caragiale, str. Vasile Lascăr sau str. Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din sectorul 3, str. Mitropolit Filaret și șos. Berceni – sectorul 4 și strada Fabrica de Chibrituri din sectorul 5”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Cablurile și echipamentele vor fi dezafectate de către administratorii sau proprietarii stâlpilor, sub coordonarea angajaților Primăriei și a Poliției Locale.

În paralel, Primăria Generală continuă implementarea proiectului Netcity prin care se realizează „canalizaţii subterane de comunicaţii electronice, prin intermediul căreia operatorii pot furniza servicii către clienţi”.

Lucrările au început în anul 2009 și până în prezent s-au finalizat 2.072 km de legături subterane.

Exit mobile version