Site icon Editia de Dimineata

Schimbare majoră la Apple. iPhone 15 ar putea veni cu port USB Type-C

Viitoarele iPhone 15 și 15 pro de la Apple ar putea veni cu un port USB Type-C în locul portului Lightning. Cele două telefoane ar putea fi lansate în luna septembrie a acestui an, scrie Liveminit.

Potrivit unui nou raport realizat de 9to5Mac, iPhone 15 și 15 pro de la Apple vor veni cu un port USB Type-C. Raportul susține, de asemenea, că Apple ar putea încerca în continuare să păstreze un anumit control asupra sistemului de încărcare.

Trecerea la cablul USB Type-C ar putea însemna o creștere a vitezei de încărcare pentru viitoarele iPhone-uri. În prezent, iPhone 15 și 15 pro suportă viteze de încărcare de până la 20W și, respectiv, 27W.

Se așteaptă ca iPhone 15 și 15 Pro să suporte încărcarea prin orice cablu USB Type-C. Cu toate acestea, compania ar putea restricționa unele caracteristici, cum ar fi transferul de date de mare viteză sau încărcarea rapidă, doar la accesoriile certificate de Apple.

Noi accesorii?

Un raport anterior a susținut, de asemenea, că Apple ar putea aduce noi accesorii cu portul Type-C. Analistul Apple Ming-Chi Kuo afirmase anterior că și alte accesorii, precum carcasele de încărcare AirPods, acumulatorul MagSafe și trio-ul Magic Keyboard/Trackpad/Mouse vor trece la USB-C  în viitor.

Potrivit unui raport al MacRumors, iPhone 15 și 15 Plus vor veni cu un senzor de cameră foto de 48 MP. Se așteaptă ca acesta să fie un senzor cu trei straturi care poate capta mai multă lumină pentru o calitate îmbunătățită a imaginii în comparație cu actuala gamă de iPhone-uri. Smartphone-urile ar putea fi alimentate de un chipset A 15 Bionic și asociate cu 8 GB de memorie RAM.

Made in India

Interesant este faptul că telefoanele din seria iPhone 2023 ar putea fi fabricate în India, conform TrendForce. Raportul susține că smartphone-urile iPhone 15 și 15 Plus ar putea fi fabricate în India și asamblate de Tata Group.

Dacă raportul se dovedește a fi adevărat, Tata Group ar putea deveni doar a 4-a companie care să asambleze iPhone-uri în India, după Foxconn, Luxshare și Pegatron.

Exit mobile version