Editia de Dimineata

Schimbare majoră pentru Indonezia. Unde va fi mutată capitala țării care deține cel mai mare lac vulcanic din lume

Sursă Foto: fodors.com

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a anunțat recent faptul că noua capitală a țării va fi mutată într-o zonă împădurită, în vecinătatea orașului Balikpapan din estul insulei Borneo, anunță Mediafax, citat de Descoperă.ro.

Așadar, noua capitală va fi mutată din Jakarta, unul dintre cele mai mari orașe indoneziene cu o populație totală de circa 30 de milioane de oameni, care include și zona metropolitană. Motivul pentru care autoritățile au luat această decizie se leagă de faptul că orașul se confruntă cu o serie de probleme grave, precum inundațiile și poluarea, care pun în pericol viața oamenilor.

Sursă Foto: bloomberg.com

Locaţia este strategică deoarece este în centrul Indoneziei”, a afirmat Joko, care a adăugat că riscul ca zona să fie afectată de calamități naturale este minim, potrivit Descoperă.ro.

Mai mult, se pare că președintele a mai menționat și faptul există și un proiect de lege cu privire la mutarea capitalei, proces care a fost depus spre vot în cadrul Legislativului indonezian.

Data limită până la care Administrația Prezidențială vrea să încheie procesul mutării capitalei este până în anul 2024, concomitent cu încheierea celui de-al doilea mandat al președintelui Joko, iar oficialitățile estimează cheltuielile totale la suma de 33 de miliarde de dolari.

Lucruri mai puțin știute despre Indonezia

Indonezia este țara care atrage anual milioane de turiști dornici să experimenteze viața liniștită și exotică la malul mării, motiv pentru care această țară și-a căpătat cu ușurință locul printre cele mai vizitate țări ale lumii. Cu toate acestea, țara de pe continentul asiatic înseamnă mai mult decât plaje sălbatice, insule tropicale și temple istorice.

Sursă Foto: helloholidays.ro

Potrivit Digi24.ro, Indonezia este a patra cea mai populată țară din lume și are proximativ 262,7 milioane de locuitori, potrivit unui recensământ din 2016.

Pe de altă parte, Indonezia mai este și cea mai populată țară de origine islamică. Aici încă au mai fost păstrate superstiții vechi legate de zei și credința în spirite cu adevărat reale. Excepția de la regulă este însă bine cunoscutul oraș Bali, unde populația este preponderent hindusă.

Sursă Foto: DescoperaLocuri.ro

Indonezia are cel puțin 17.508 insule, potrivit CIA World Factbook, însă Institutul Național de Aeronautică și Spațiu a numărat cel puțin 18.307 insule, în 2002. În alte registre, numărul insulelor indoneziene variază de la 13.466 la 8.844, mai menționează Digi24.ro.

Sursă Foto: DescoperaLocuri.ro

„Anul în care nu a fost vară”

Țara asiatică deține cel mai mare lac vulcanic din lume, Lacul Toba, care se află în Sumatra. Mai mult decât atât, se pare că în urma erupției vulcanice, care a dus la crearea acestui lac, temperaturile de pe întreaga planetă au scăzut pe o perioadă de 1.000 de ani, din cauza reziduurilor răspândite în atmosferă.

Dezastrul ecologic produs de erupția catastrofală a vulcanului Toba ar fi produs o iarnă vulcanică pe Terra, care a durat aproximativ între 6 și 10 ani și a dus la o scădere a temperaturilor medii la nivel global, pe o perioadă de 1.000 de ani, iar omenirea a fost la un pas de dispariție, potrivit BBC News, citat de Digi24.ro. Din acest motiv, anul 1816 a rămas în istorie drept „anul în care nu a existat vară”.

Sursă Foto: tripzilla.com

Papua, o zonă provincială din estul Indoneziei, încă mai găzduiește triburi sălbatice. Aici se regăsesc mai bine de 44 de astfel de triburi, din toate cele 107 care sunt răspândite pe întreg teritoriul Indoneziei.

Sursă Foto: adevarul.ro

Citiți mai multe despre Indonezia aici.

Sursă Cover Foto: fodors.com

Exit mobile version