Site icon Editia de Dimineata

Vrei să fii jurnalist/ă? Înscrie-te la Școala de Media, un proiect Digi24!

Te-ai uitat vreodată la jurnalul de știri televizate și ți-ai spus: „Wow, aș vrea să fiu și eu acolo, în locul acelui reporter?” Atunci Școala de Media este pentru tine! În cadrul școlii, cei mai buni profesioniști îți împărtășesc secretele meseriei lor și împreună vă antrenați pentru ca tu să faci parte din următoarea generație de jurnaliști. Înscrie-te la Școala de Media completând formularul de pe site-ul oficial!

Observi ce se întâmplă în jurul tău și vrei să te afli în mijlocul evenimentelor? Vrei să cunoști povestea din spatele știrii, cum funcționează o redacție și ce îi ține pe jurnaliști în alertă? Digi24 lansează un program adresat studenților, absolvenților, tinerilor jurnaliști, dar și celor care vor să înțeleagă mai bine comunicarea publică prin care vor descoperi munca într-una dintre cele mai performante redacții din România, dar și întregul mecanism din spatele știri.

Cei mai buni jurnalişti din redacţiile Digi24, Digi24.ro şi DigiFM îţi stau la dispoziţie pentru a parcurge împreună etapele formării unui profesionist al acestui domeniu. Este o școală adevărată, așa că vei avea ore de curs şi proiecte, dar şi ore de lucru în redacţie! Vei merge la fimări, vei face ştiri, vei munci cot la cot cu profesioniştii care-ţi vor urmări progresul şi te vor ghida.

La ştiri, viteza este esenţială. Se lucrează sub presiune, se iau decizii la secundă. Se lucrează în echipă şi comunicarea este esențială.

„Ne preocupă să fim mai clari, mai expliciţi, pentru telespectatorii noştri. Odată dobândită această aplecare spre comunicare scurtă şi eficientă, vei putea să fii un jurnalist mai bun, îţi va fi de folos în orice altă meserie vei alege şi chiar la nivel personal, în felul în care vei interacţiona cu alţii”, se arată în descrierea școlii.

Acest program de formare nu este doar o transmitere şi fixare de competenţe noi, ci şi ocazia de a interacţiona cu profesionişti, personalităţi, oameni pasionaţi şi dedicaţi meseriei lor. Cursanţii se vor întâlni şi vor lucra cu trainerii, dar şi cu alţi practicieni ai jurnalismului, care vor fi invitaţi să se întâlnească şi să ofere ponturile lor pentru intrarea în acest domeniu.

Trainerii școlii sunt jurnaliști cu experiență, specialiști în comunicare și televiziune:

 

Componentele cursului se axează pe abilități și cunoștințe practice. Iată câteva dintre ele:

 

Școala de media Digi24 pornește din dorinţa profesioniştilor acestei stații media de a susține și de a completa efortul sistemului clasic de învățământ în formarea următoarelor generaţii de jurnalişti, antrenaţi la cele mai înalte standarde profesionale şi etice.

Programul intensiv de 3 luni va începe la 1 septembrie, iar spațiul de lucru va fi chiar sediul Digi24, în studiourile sale de televiziune și radio, dar și în redacția online a celui mai important site de știri din România.

Înscrie-te la Școala de Media completând formularul de pe site-ul oficial. Data limită pentru înscriere: 10 august 2021. Detalii și în pagina de Facebook și pe Instagram.

Exit mobile version