Site icon Editia de Dimineata

Scuza perfectă! Berea previne Alzheimer. Și e balsam pentru păr. Și…curcubeu pe cerul gurii

S-a inventat scuza perfectă. Berea previne Alzheimer. Și mai are alte 100 de beneficii pe care doar EI, băutorii profesioniști, le știu…

Un dialog imaginar, dar care, conform cercetătorilor britanici (drăguții de ei) ar putea să fie adevărat.

Dailymail scrie că berea, bogată în vitamine și minerale, este benefică pentru sănătate, iar cercetătorii au constatat, printre altele, că previne maladia Alzheimer. Plus alte câteva zeci de năzbâtii, dintre care vom cita unele.

Deşi berea este asociată de obicei cu pierderile de memorie, dacă este consumată în exces, cercetătorii britanici indică faptul că această băutură ar putea preveni maladia Alzheimer.

Această maladie, asociată cu nivelurile crescute de aluminiu din organism, ar putea fi prevenită printr-un consum moderat de bere, bogată în silicon organic, care reduce cantitatea de aluminiu din corp.

Potrivit unui studio  publicat în revista Food And Chemical Toxicology, siliconul a redus absorbţia de aluminiu din tractul digestiv şi a încetinit acumularea acestui metal în organism şi ţesutul cerebral.

Berea ar trebui însă consumată cu moderaţie – deoarece persoanele care au consumat peste un litru de bere pe zi s-au confruntat cu pierderi de memorie.

Mai mult, alți oameni de știință (strânși la un pahar cu primii, evident) spun că un produs chimic, xanthohumol, este cel mai bun gardian al celulelor gliale (din creier) și le ferește pe acestea de degenerările oxidative.

Cercetările, publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, arată că persoanele care beau regulat și ponderat bere pot stopa apariția problemelor neurologice.

Berea previne Alzheimer. Și mai ce?

Este un balsam excelent pentru păr – și asta cred că o știm de la părinți.  Hameiul din care se fabrică berea este bogat în silicaţi, care conferă strălucire, cresc volumul şi întăresc firele de păr de la rădăcină.

Este cumva și “dietetică”. Dacă o doză de cola conţine echivalentul a şapte linguriţe de zahăr, iar o cantitate comparabilă de suc de portocale, şase linguriţe, un pahar de 250 de mililitri de bere conţine doar o linguriţă de zahăr.

În plus, berea reprezintă 93% apă, având astfel proprietăţi hidratante.

În fine, un consum moderat de bere conduce la protejarea oaselor. Pentru că berea conţine toată gama de aminoacizi esenţiali, substanţe minerale cum ar fi calciu, iod sau magneziu.

Și un secret. Cercetătorii recomandă consumul de bere nepasteurizată, deoarece pasteurizarea reduce valoarea nutritivă.

Foto: Pixabay

Dar stai! Poți încerca și asta!

Faci sport? Ei bine, află că berea ajută!

Exit mobile version