Site icon Editia de Dimineata

Se-agită, nu se-agită, vremea influencerilor începe să treacă. Vine inteligența artificială și peste ei

Influencerii…știți cum e. Sunt destul de dificili, au toane, fițe, îți fac probleme când ți-e lumea mai dragă, ies la…”păscut” iarbă, bagă piciorul în accelerație, fac nefăcute. Mulți dintre ei. Așa că nu puțini au fost cei care au renunțat la diverse contracte de promovare în urma unor astfel de incident. Ei bine, o companie s-a gândit să rezolve problema asta, oferind varianta ideală de influencer.

Agenția spaniolă theClueless a creat-o pe Aitana Lopez, o tânără de 25 de ani cu părul roz, influencer virtual animat de inteligența artificială. Asta după ce a pierdut contracte de promovare încheiate cu diverși clienți din cauza problemelor apărute cu anumiți influenceri în carne și oase.

Modelul virtual poate câștiga până la 10.000 de euro pe lună, conform creatorilor săi, dar media este de obicei în jur de 3.000 de euro.

„Am creat-o pe Aitana pentru a nu mai depinde de alte persoane (influenceri) care au orgolii, care au manii sau care sunt obsedate de bani”, a declarat Rubén Cruz, fondatorul agenției, pentru Euronews.

”Aitana Lopez este o femeie puternică și determinată, independentă în acțiunile sale și generoasă în disponibilitatea sa de a-i ajuta pe ceilalți. Cu îndrăzneală și autenticitate, ea înfruntă provocările și își exprimă opinia fără rezerve, deși umorul său complicat și egoismul uneori fac dificil să îi smulgi un zâmbet. Ca o Scorpioană pasionată, subliniază dragostea ei pentru jocurile video și devotamentul ei pentru stilul de viață sănătos, evidențiindu-și intensitatea și grija pentru bunăstarea sa fizică”, se arată în descrierea influencerului virtual.

În doar câteva luni, ea a reușit să câștige mai mult de 121.000 de urmăritori pe Instagram, iar fotografiile ei primesc mii de vizualizări și reacții.

Primește chiar și mesaje private de la celebrități care nu își dau seama că ea nu este o persoană reală. „Într-o zi, un actor latino-american cunoscut i-a trimis un mesaj pentru a o invita în oraș. Acest actor are aproximativ 5 milioane de urmăritori și unii dintre membrii echipei noastre au urmărit serialele lui când erau copii,” a spus Cruz. „Nu avea nici cea mai mică idee că Aitana nu există,” a adăugat el.

Aitana, evident, nu cere salariu.

Exit mobile version