Site icon Editia de Dimineata

Se dezvoltă un vaccin contra alergiei la…pisici

Da, toată lumea le iubește, în afară de cei care le-ar iubi și ei, dar au alergie. Alergia la părul de pisică este un lucru serios – începi să strănuți, nasul e fie înfundat, fie curge, te mănâncă ochii și poți avea chiar probleme de respirație. Iată de ce un vacin în acest segment este mai mult decât binevenit.

Studiu clinic

Compania farmaceutică franco-canadiană Angany a demarat un prim studiu clinic care are drept obiectiv testarea pe oameni a unui vaccin pentru tratarea alergiei la părul de pisică.

Primii pacienţi care vor participa la studiul clinic au fost recrutaţi la spitalul Royal Brompton din Londra.

Vaccinul-candidat, denumit ANG-101, are la bază dezvoltarea unei ”bioparticule care imită forma şi mărimea unui virus şi a cărei suprafaţă este acoperită de mii de copii ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1′‘, a explicat compania.

”ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii şi animalele de companie”, a subliniat la rândul său Louis-Philippe Vézina, preşedinte-director general al Angan, într-un comunicat.

Vaccinul “vechi”

Tratamentul actual împotriva alergiilor constă în injectarea unor doze în creştere din extrase de alergeni: este vorba despre desensibilizare, un proces lung şi nu întotdeauna eficient. Antihistaminicele sunt utilizate de asemenea pentru ameliorarea simptomelor asociate alergiilor, dar trebuie spus că nu vindecă, doar amelioreaza, scrie Yahoo News.

Exit mobile version