Site icon Editia de Dimineata

Se încheie oficial Anul european al căilor ferate

Săptămâna aceasta marcăm închiderea oficială a Anului european al căilor ferate. Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în Uniunea Europeană.

Cu ocazia Anului European al Căilor ferate, #ConnectingEurope Express a fost trenul care a străbătut Europa și care a atras atenția asupra importanței călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil.

Traseul trenului a fost de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de țări și oprirea în peste 100 de localități. Punctul final a fost în 7 octombrie, la Paris.

La 17 septembrie 2021, i-am urat trenului #ConnectingEurope Express bun venit în București. În România, trenul a avut 7 opriri, inclusiv la Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Arad.

CFR a pus la dispoziție locomotiva care a tras trenul până la peronul 14 din Gara de Nord.

Trenul a intrat în țară pe la Giurgiu, unde a stat în gară 27 de minute. Delegația Connecting Europe a fost întâmpinată cu un mesaj de bun venit și un semne de carte, un suvenir cu motive tradiționale românești.


Plecat din Lisabona la 2 septembrie 2021, trenul #ConnectingEurope Express a parcurs, în total, un traseu de 20 000 km, prin 26 de țări și peste 100 de localități.

După un traseu de cinci săptămâni, trenul a ajuns, la 7 octombrie 2021, la destinația sa finală: Paris.

 

 

Exit mobile version