Site icon Editia de Dimineata

Se închide o porțiune de drum național în zona Clisurii Dunării

Turiștii care merg pe Clisura Dunării în următoarea perioadă trebuie să țină cont de faptul că până în a doua jumătate a lunii februarie, traficul pe DN 57, în zona Berzasca, limita județului Caraș-Severin cu județul Mehedinți, rămâne închis.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, până în a doua jumătate a lunii februarie, traficul pe DN 57, în zona comunei Berzasca, la limita județului Caraș-Severin cu județul Mehedinți, rămâne închis, scrie Tion.

„Decizia a fost luată de o comisie de experți tehnici, formată din proiectant, beneficiar și consultant. Ca urmare a inspecției tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condițiile pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere”, au transmis reprezentanții DRDP Timișoara.

Astfel, săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire.

Apoi, imediat ce condițiile meteorologie vor permite, drumarii vor face lucrările de curățare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate.

În zona afectată de căderile de roci, care au avut loc zilele trecute de pe DN 57 la km 65+200, este în curs o lucrare de stabilizare și consolidare a versanților, iar antreprenorul are obligația de a interveni, în regim de urgență, de fiecare dată când se constată probleme.

„Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiții de siguranță. Până la anunțarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă”, au mai precizat reprezentanții DRDP Timișoara.

Sursa foto: tion.ro

Exit mobile version