Site icon Editia de Dimineata

Se știe care va fi cea mai importantă conexiune realizată prin deschiderea aeroportului din Brașov

Data de 1 noiembrie, vehiculată pentru deschiderea aeroportului internațional din Brașov, a fost depășită, dar speculațiile privind legăturile aeriene care se vor efectua din orașul de la poalele Tâmpei nu mai contenesc.

În luna august, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc, anunța că Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022. Între timp, TAROM deja anunță că, de la finalul anului viitor, vor începe cursele aeriene Brașov-București.

„Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat Mihăiță Ursu, director general CEO al TAROM, în cadrul discuțiilor avute luni cu Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, și cu Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, potrivit brașov.net. Un anunț care a stârnit numeroase comentarii și reacții, mai ales din partea ecologiștilor (de ce ar fi nevoie de un zbor pe o distanță atât de scurtă?) dar care ar avea o logică, în cazul unor conexiuni cu escale.

Site-ul mytex.ro îl citează pe deputatul de Brașov Tudor Benga, care a comentat pe marginea viitoarelor zboruri efectuate de pe singurul aeroport care s-a ridicat de la zero după Revoluție. Acesta a lăsat să scape o informație privind cea mai importantă conexiune care va fi efectuată din Brașov: Brașov-Munchen.

„Londra și Milano vor fi 100% pe lista primelor destinații deschise de primul low-cost care va veni, îmi inchipui că Wizz-ul. Probabil și Roma, Dortmund sau Nürenberg, și Madrid sau Barcelona. Cea mai importantă conexiune, însă, pentru un aeroport est-european la început de drum precum al nostru e München-ul. Că e și hub pentru conexiuni est-vest în Europa și hub long-haul ok pentru transcontinentale. Conexiunea asta va fi cea mai importantă pentru Brașov la început de drum. Fiindcă e cea care îi poate deschide cele mai multe rute mai departe pe o singură escală. Dacă voi reușiți să aduceți Lufthansa din start pe ruta asta către Munchen, chiar și doar cu trei frecvențe săptămânale, primiți un rând extra de felicitări publice de la mine. Pe lângă cele pe care vi le-am promis deja, daca inaugurați aeroportul cu curse regulate înainte de finalul lui 2023”.

Pe de altă parte, chiar dacă încă nu a fost inaugurat oficial, Aeroportul Internațional Brașov se află deja în atenția agențiilor de turism. O companie a lansat pe piață primele pachete turistice care includ transportul cu avioane tip charter de pe aeroportul din Brașov către Antalya, Turcia. Cursele vor fi operate începând din vara anului 2023, în fiecare zi de sâmbătă în perioada 17 iunie – 30 septembrie, anunță radiobrasovfm.ro.

„Este un oraș de plecare nou. Împreună cu Constanța, vom avea anul acesta – pe lângă cele 10 orașe de unde deja operăm – am primit și rezervări pe ruta Brașov – Antalya. Condițiile de rezervare: 20% avans, 2 zile de la confirmare, și 80% restul de plată cu 21 de zile înainte de plecare. La fel sunt și condițiile de anulare, ca și cele de plată”, a declarat reprezentantul agenției, Laura Anca, pentru aceeași sursă.

Ruta a fost confirmată de directorul Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Județean Braşov, Alexandru Anghel. El a precizat că nu au fost încă încheiate contractele de operare, însă tarifele de aterizare și servicii pe aeroportul din Brașov au fost stabilite deja și au fost comunicate publicației de informare aeronautică, conform procedurii.

Exit mobile version