Site icon Editia de Dimineata

Se țin cursuri în 23 decembrie? Fiecare școală va decide dacă face sau nu ore joi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile vor avea posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri joi, 23 decembrie, ultima zi înainte de vacanța de Crăciun.

Decizie

„Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei.

Vacanța de Crăciun

Cursurile din 2021 se finalizează pe 23 decembrie, astfel că vacanța de iarnă începe pe 24 decembrie.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu, liceu și postliceală și pe 9 ianuarie pentru copiii de grădiniță și elevii din clasele primare. Astfel, școala ar urma să înceapă pe 3, respectiv 10 ianuarie 2022.

Exit mobile version