Site icon Editia de Dimineata

Secretele ninja, deconspirate în București. Ambasadorul Japoniei în România, despre rețeaua luptătorilor care au menținut pacea în Țara Soarelui Răsare

ninja

Universitatea Româno-Americană a găzduit conferința „Deconspirarea Ninja, Shinobi și Ninja, între realitate istorică și fenomen cultural”. Bucureștenii au putut afla care este diferența dintre miturile din filme și adevărata tradiție a legendarilor spioni japonezi.

Deconspirarea Ninja

Experți japonezi, față în față cu bucureștenii

Iubitorii culturii japoneze au luat contact cu lumea misterioasă a luptătorilor ninja prin intermediul prezentărilor susținute de profesorii Yuji Yamada, specialist în istoria medievală a Japoniei și Katsuya Yoshimaru, cercetător în domeniul literaturii premoderne japoneze, de la Universitatea Mie. Sensei Jinichi Kawakami, moștenitorul tradiției de luptă Banke Shinobinoden în stilul Koga, reprezentând a 21-a generație a casei fondatoare a stilului Koga, a făcut o demonstrație practică care a surprins publicul. Organizatorii conferinței au fost Ambasada Japoniei în România, Universitatea Româno-Americană, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” și Raiden Dojo.

Deconspirarea Ninja

Rețeaua ninja, responsabilă pentru pacea din Japonia

Ambasadorul Japoniei în România consideră că rețeaua ninja este una din cheile păcii din Țara Soarelui Răsare. „Personal, cred că luptătorii ninja au deținut unele dintre cele mai puternice tehnici de luptă. Rețeaua ninja a fost una dintre temeliile păcii în Japonia, în epoca Edo, pentru o perioadă de mai bine de 250 de ani. Vă invit să mergeți în locurile unde au trăit ninja și să descoperiți cât mai multe despre «calea» acestora.’’, ne-a declarat Excelența Sa, domnul Hitoshi Noda, Ambasadorul Japoniei în România.

Deconspirarea Ninja

Interes pentru cultura ninja

Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane, s-a declarat încântat de interesul românilor pentru tradiția luptătorilor ninja. „Am fost plăcut impresionat să descopăr în sală, la finalul evenimentului, reprezentanți ai unor cluburi de arte marțiale din Ploiești sau Brașov. De asemenea, a fost încurajator să văd nu doar practicanți ai artelor marțiale alaturi de noi ci și oameni pasionați de cultura japoneză în general ce au avut șansa să afle că, de fapt, faimoasele steluțe sau măștile negre sunt doar legendă, povestea reală fiind una mult mai interesantă.” a declarat profesorul român.

Exit mobile version