Site icon Editia de Dimineata

Șeful Amazon trimite o navă spațială pe lună. Planurile celui mai bogat om din lume

Sursă Foto: universetoday.com

Celebrul CEO al companiei americane Amazon, Jeff Bezos, a anunțat zilele trecut, în cadrul unei conferințe științifice de la Washington, că va trimite o navă spațială pe lună destinată turismului spațial. Înainte de a face acest pas este nevoie ca racheta Blue Origin să realizeze o serie de teste cu un echipaj uman la bord, iar în funcție de rezultatele testelor compania ar vrea să trimită primul om în spaţiu până la finalul acestui an.

Racheta destinată călătoriilor în spațiu este reutilizabilă, putând efectua mai multe curse în spațiu. La bordul ei pot urca șase pasageri, care vor putea explora spațiul pentru o călătorie de 11 minute. Limita de distanțare față de pământ, până la care poate ajunge racheta New Shepard a fost stabilită într-o convenție internațională și este de 100 de kilometri faţă de Terra.

În cadrul aceleiași conferințe Bezos a afirmat că „Este timpul să ne întoarcem pe Lună și de data aceasta să rămânem”, potrivit time.com.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Anul trecut, Jeff Bezos a fost desemnat de reivsta Forbes, drept cel mai bogat om din lume. Astfel, fondatorul companiei Amazon deține o avere de 112 miliarde de dolari, cu aproape 40 de miliarde mai mult decât în anul 2017.

Sursă Foto: washingtonpost.com

Potrivit celor de la Forbs, Bezos a putut realiza chiar și un record, succesul lui în afaceri fiind considertat cea mai spectaculoasă creștere într-un singur an din 1987 încoace. Mai mult decât atât, Bezos a devenit și primul afacerist din lume care acumulat o avere de peste 100 de milioane de dolari și a reușit să îl depășească chiar și pe Bill Gates.

Fondatorul Microsoft are acum o avere de 90 de miliarde de dolari și se situează pe poziția secundă în clasament. Pe locul al treilea este și investitorul Warren Buffet, care a strâns până acum 84 de miliarde de dolari.

Este cea mai spectaculoasă creştere într-un singur an din 1987 încoace, de când revista Forbes a început să realizeze acest clasament. Bezos a devenit şi primul din lume care a trecut de pragul de 100 de miliarde de dolari.

Ion Țiriac rămâne singurul român inclus în acest top reușind să acumuleze o avere de 1,2 miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 1.867, la nivel mondial.

Sursă Foto Cover: universetoday.com

Exit mobile version