Site icon Editia de Dimineata

Șeful TikTok părăsește compania

Directorul general al TikTok, Kevin Mayer, a anunțat că părăsește compania care deține populara rețea de socializare, anunță CNBC.

Venea de la Disney

Demisia intervine la puțin timp de la numirea sa, Mayer (58 de ani) fiind recrutat la 1 iunie pentru postul de director general, el fiind anterior director la Walt Disney. El a fost numit în acest post pentru a calma relațiile cu Guvernul american ale grupului chinez ByteDance.

Rețeaua de socializare este forțată să-și vândă toate acțiunile din Statele Unite, chiar de Administrația Trump, care susține că aceasta reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, din cauza legăturilor companiei cu China.

Microsoft și Oracle, la pândă

Microsoft și Oracle se luptă pentru achiziționarea afacerii de la proprietarii chinezi din Beijing ai companiei ByteDance.

TikTok a intrat în vizorul autorităţilor americane pe fondul suspiciunilor că autorităţile de la Beijing ar putea forţa compania controlată de grupul chinez ByteDance să îi predea datele utilizatorilor.

Acuzații

TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 800 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal).

Platforma a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.

Campania electorală a lui Trump

Campania electorală pentru realegerea preşedintelui american Donald Trump a difuzat la sfârşitul săptămânii trecute reclame în reţeaua Facebook în care susţine că aplicaţia TikTok îşi spionează utilizatorii, semnalează Reuters.

Reclamele conţin linkuri către un sondaj de opinie privind interzicerea în Statele Unite a platformei online pentru materiale video scurte TikTok, proprietate a companiei ByteDance, cu sediul la Beijing. Campania lui Trump solicită numele şi datele de contact ale celor care răspund la sondaj.

”Te spionează”

”TikTok te spionează”, afirmă una dintre reclame, adăugând că ”TikTok a fost prinsă în flagrant monitorizând conţinutul clipboard-ului din telefonul tău”.

Luna trecută, când Apple a comunicat dezvoltatorilor o versiune a sistemului de operare iOS, aceştia au arătat imagini ale unor notificări generate de TikTok privind copierea datelor din clipboard, unde sunt stocate temporar datele utilizatorului între copierea dintr-o aplicaţie şi transferul către o alta. TikTok a arătat că notificările sunt provocate de o funcţie anti-spam, însă a încetat practica respectivă din 27 iunie.

Exit mobile version