Site icon Editia de Dimineata

Semnal pentru Europa? Australia interzice țigările electronice

Australia a interzis țigările electronice și vrea să introducă noi controale în privința importului de astfel de dispozitive, pentru a elimina vapatul în special în rândul copiilor.

Guvernul federal va lua măsuri pentru a interzice toate aparatele de vapat de unică folosință și importul acestora fără prescripție medicală, în încercarea ca dispozitivele să fie vândute doar ca produse destinate fumătorilor care vor să renunțe la acest viciu.

„La fel ca și cu fumatul, Big Tobacco a lansat un alt produs care dă dependență, l-a înfășurat în ambalaje strălucitoare și a adăugat arome pentru a crea o nouă generație de dependenți de nicotină”, a declarat ministrul Sănătății Mark Butler, într-un discurs la National Press Club, citat de Reuters.

Conform noilor reguli, aparatele de vapat vor trebui să aibă ambalaje de tip farmaceutic. „A devenit un produs destinat copiilor noștri, vândut alături de acadele și batoane de ciocolată”.

Vapingul, considerat pe scară largă ca o alternativă mai sigură la fumatul țigărilor și un produs care ajută fumătorii să renunțe, implică încălzirea unui lichid care conține nicotină în ceea ce se numește țigară electronică și transformarea acestuia într-un vapor pe care utilizatorii îl inhalează.

Ministrul australian spune, însă, că vapingul a devenit acum un produs recreațional, vândut mai ales adolescenților și tinerilor.

Exit mobile version