Site icon Editia de Dimineata

Senzații tari, adrenalină și peisaje de vis. Care sunt cele mai lungi tiroliene din România

Pasionații de adrenalină pot încerca unele dintre cele mai palpitante experiențe din România, la Gărâna și la Palma, acolo unde se află cele mai mari tiroliene de la noi din țară.

Satul de vacanță Gărâna, de la poalele Muntelui Semenic, este celebru și datorită Festivaulului Internațional de Jazz. Însă printre principalele atracții ale zonei se numără și cea mai lungă tiroliană din vestul țării, a doua ca lungime din țară, după cea de la Sucevița. Până în prezent, a fost testată de zeci de persoane.

Tiroliana de la Gărâna măsoară 700 de metri și traversează valea pitorească pe care o vei putea admira la o viteză de aproximativ 100 de kilometri pe oră. Aceasta este ultima investiție făcută în parcul de aventură de la Gărâna, potrivit stiri.tvr.ro. 

Chiar dacă ți-ai găsit curajul să te dai pe tiroliană, trebuie să știi că sunt acceptate doar persoanele care au între 40 și 100 de kilograme. Mai mult decât atât, în prețul biletului este inclusă și urcarea cu o mașină de teren până la punctul de start.

Dacă încă stai pe gânduri, ar mai trebui să ții cont și de faptul că parcul de la Gărâna va rămâne deschis cât timpul va fi frumos.

Sursă Foto: resita.ro

Cea mai lungă tiroliană din România este în Pasul Ciumârna

Dacă tiroliana de la Gărâna nu te-a convins, trebuie să știi că la Palma, în comuna Sucevița, județul Suceava, te așteaptă cea mai lungă tiroliană din România. Are un singur segment și se întinde pe o lungie de 1,1 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 100 de metri.

Tiroliana este dotată cu de două sisteme de frânare aduse din Suedia și SUA, iar viteza la coborâre poate atinge și 100 de kilometri pe oră.

„Voiam să fac tiroliana în altă parte, undeva în apropiere de Mănăstirea Suceviţa. Am încercat să fac acolo, dar nu se poate deoarece mănăstirea este patrimoniu UNESCO, acolo sunt foarte mulţi stâlpi de electricitate, era aproape imposibil să fac aşa ceva, plus că accesul era foarte dificil. Nu am renunţat la idee, am zis că vreau să fac chestia asta, să o fac cum trebuie, o tiroliană lungă de al cărei traseu să te poţi bucura. Din una în alta, am ajuns aici, moment în care m-am hotărât că acesta este locul potrivit”, a povestit Ion Curea, proprietarul tirolienei de la Palma, pentru Adevărul. 

Tiroliana de la Palma este considerată a fi cea mai lungă din țară, pe un singur segment. Însă dacă ai fost deja aici, trebuie să știi că în Masivul Piatra Mare, din județul Brașov, se află și tiroliana de la Canionul 7 Scări, care măsoară și ea o lungime totală de peste doi metri.

Sursă Foto: ro.pinterest.com

Exit mobile version