Site icon Editia de Dimineata

Serial danez: „Ostatici în subteran”

Cele două sezoane ale serialului „Ostatici în subteran” (Below the Surface/ Gidseltagningen, 2017) vor avea premiera în România, din 14 aprilie ;i 28 aprilie, la Focus Sat TV.

Investigații antitero

De la deturnarea unui metrou la atacul unui feribot, noile episoade despre investigaţiile antitero conduse de comandantul Philip Nørgaard (Johannes Lassen, câştigător Golden Nymph, Monte-Carlo TV Festival 2018 – categoria „Cel mai bun actor serie TV”) alături de divizia Terror Task Force, vor fi difuzate în zilele de luni şi joi, câte două episoade, de la ora 21.30.

Primul episod

Primul sezon debutează pe 14 aprilie şi începe în forţă cu un incident care va deveni istoric: luarea de ostatici a cincisprezece danezi în metroul cu care călătoresc, de către făptaşi necunoscuţi, care îi ameninţă că îi vor ucide pe toţi, dacă cerinţele nu le sunt îndeplinite. Acest eveniment va schimba Danemarca pentru totdeauna pe parcursul unei singure săptămâni. Întreaga ţară se trezeşte prinsă într-un vârtej. Politicienii se ceartă dacă să negocieze sau nu cu teroriştii. În presă sunt dezbătute limitele până unde poate merge portretizarea captivilor şi căutarea familiilor acestora. Printre ostatici se vehiculează tot felul de scenarii care implică rebeliune, negociere şi apatie, în timp ce un singur gând este împărtăşit de toţi: „O să mor acum?”. Iar fiecare telespectator se va gândi cum ar reacţiona dacă s-ar afla în locul celor luaţi captivi.

Noi seriale

După seria „Ostatici în subteran”, Focus Sat TV va continua sezonul cu premiera altor seriale Canal+ în lunile mai şi iunie.

Noile producţii programate sunt:

„Regele Varşoviei” (King of Warsaw / Król, 2020) semnat de celebrul regizor polonez Jan P. Matuszynski cu 26 de trofee şi 22 de nominalizări în palmares, care prezintă o poveste plasată în Varşovia anului 1937, când frecvenţa ciocnirilor dintre grupurile fasciste şi muncitorii socialişti este în creştere, iar o grupare de tip mafiot conduce oraşul; „Posedare” (Possessions, 2020), o poveste hipnotizantă, plină de mister, în limba franceză şi ebraică, despre o crimă săvârşită de o mireasă în noaptea nunţii;

„Ultimele Pantere” (The Last Panthers, 2015) cu legendarul actor Sir John Vincent Hurt, despre o anchetă ce vizează o bandă celebră de hoţi de diamante, dar care ajunge să dezvăluie alte probleme profunde ale societăţii;

„Ani şi ani” (Years and Years, 2019), o dramă distopică cu Emma Thompson în rolul principal, despre impactul pe care îl va avea în următorii 15 ani evoluţia societăţii şi a tehnologiei  asupra unei familii din Manchester.

Exit mobile version