Site icon Editia de Dimineata

Târg de Sfântul Andrei la Muzeul Țăranului Român

Piața Țărănească vă invită în perioada 26 noiembrie – 28 noiembrie, între orele 10.00 – 18.00, la Târgul de Sfântul Andrei, la Muzeul Țăranului Român. Intrarea este liberă și accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin bulevardul Ion Mihalache.

Evenimentul marchează sfârșitul toamnei și debutul sărbătorilor de iarnă și aduce laolaltă producători tradiționali, meșteri populari, artizani și colecționari. Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual, cu drag și pricepere:

Nu lipsesc plantele de leac și lavanda, cosmeticele naturale și decorațiunile de Crăciun.

Fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri, zacuște și murături, plăcinte fel de fel, turtă dulce, cozonaci și prăjituri de casă, baclava, sarailii, cataif, afumaturi tradiționale din Argeș, brânzeturi proaspete, vinuri, țuică de la Cuca sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteţi degusta. Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone:

Negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănesti din diverse zone etnografice, tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poştale, patefoane și multe altele.

Exit mobile version